Arander Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam, gdy ustawiam selektor ognia tak aby replika była zabezpieczona to spust wciąż chodzi, muszę ustawiać go znacznie wyżej aby zablokować spust. Często mam też problem jak chcę przełączyć miedzy ogniem pojedynczym, a ciągłym (jak jest wajcha ułożona na ogień pojedynczy to wciąż jest ciągły) Quote Link to post Share on other sites
Rychter Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Najprawdopodobniej masz niezsynchronizowane zębatki od selektora. Musisz wyjąć gearbox i je ustawić (gearbox ma selektor po lewej stronie, dlatego w kałachach montowane jest coś w stylu przekładni, by selektor "zewnętrzny" był sprawny). Quote Link to post Share on other sites
Arander Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Zębatki są synchronizowane. Bez body wszystko działa ok. Czy moze być to spowodowaniem tego, że śrubka lekko się odkręca? Quote Link to post Share on other sites
Mohawk_PL Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Czy ZnAl-owa tulejka na której montujesz blaszkę selektora ognia a następnie dokręcasz śrubką nie ma luzów ? Tzn. nie jest wyrobiona ? jeżeli tak to pomaga przy rozłożonej przekładni zębatek selektora ognia nałożenie na tą tulejkę blaszki selektora i na twardej powierzchni delikatnym młotkiem ok 100g rozbicie owej tulejki by te frezowane półksiężyce które wpasowują się w selektor delikatnie się rozbiły co zmniejszy luz na selektorze. Sprawdź czy przewody idące do silnika nie przeszkadzają. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Arander Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Nie widzę tam żądnych większych zniekształceń, jedynie jest ze strony zewnętrznej jest trochę zniekształcona na czubku. Czy to może być już przyczyną? Quote Link to post Share on other sites
Arander Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Wcześniej chyba Cię źle zrozumiałem. Mam rozumieć, że jeśli ta tulejka spada mi ze śrubki to jest wyrobiona? Quote Link to post Share on other sites
Arander Posted January 28, 2013 Author Report Share Posted January 28, 2013 Wszystko już działa, wystarczyło przesunąć kable. Wielkie dzięki za pomoc. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts