WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Wybaczcie odkop (jestem autorem, wolnoć Tomku w swoim domku :P), ale mam pewne pytanie. Czy styk akumulatora powinien pachnieć, nie wiem, spalenizną? :icon_lol: Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Raczej nie (mój tak nie pachnie czy śmierdzi). Skoro wali od niego spalenizną, to może Ci się tam coś topić/palić. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Właśnie mam obawy, że mógł mi się NiMh spalić wraz z kablami bo przez dłuugi czas leżał podłączony do repliki :sciana: Zapomniałem go odłączyć po próbie przestrzelania w domowym cieple i załamaniu się jakością NiMh'ów... Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Spalić nie, raczej rozładować. Choć zdarzają się takie "cuda". Styki mogły się przepalić bo prąd cały czas był, póki batka nie padła i po długim okresie, mogły się przysmalić. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Cóż, w takim razie pożyczyć od kogoś i sprawdzić, czy replika działa, na tym akumulatorze jedynie jakieś stukanie słychać (ale do tego się już przyzwyczaiłem). Edited February 23, 2013 by WszystkoZajęte Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Ale strzela karabin? Czy tylko stuka? Jak stuka to akumulator padł. Sprawdź na innym. jeśli też będą problemy to spróbuj zregenerować styki i wtedy zobacz. Link to post Share on other sites
Nath Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Albo tłok stanął w tylnym położeniu, weź mocniejsze aku i spróbuj go na singlu "przepchnąć". Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Też bardzo możliwe, gdy aku padł nie ma siły by tłok przepchnąć. Więc tak czy siak musisz sprawdzić z innym akumulatorem, bez tego ani rusz :) Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 28, 2013 Author Report Share Posted February 28, 2013 Przed chwilą odebrałem ładowarkę i Li-Po, podłączyłem i problem wyjaśniony, wszystko wina akumulatora, ale spust czasem się zatnie na jednostrzałowym jak szybko przyłączam między auto-semi-auto-semi-safe-semi-auto, ale ma prawo. Myślę, że można zamknąć :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts