ZuBeR Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Przymierzam się powoli do zakupu jakichś solidnych butów na zimę i okresy szeroko rozumianej "pluchy", bowiem desanty zaczynają dogorywać, a i pora w końcu na coś normalnego. Tak sobie szukałem no i znalazłem. Wygląd i materiały te same co w desert elite, czyli skóra welurowa i cordura, dodatkowo gore-tex. Pytanie moje jest następujące- miał ktoś styczność z tym modelem? Welur na zimę to jakby średniawo, niby gore ratuje sytuację, ale... Przeglądałem google, ale nawet na stronie producenta nie ma tego modelu, pojęcia nie mam dlaczego, u polskiego dystrybutora wisi już czas jakiś http://butywojskowe.pl/product_info.php?products_id=66 . Fora również milczą, a jakiekolwiek informacje dotyczą wersji letniej- niby różnią się tylko kolorem i membraną, jednak prawie 900zł piechotą nie chodzi i wolę być jako tako zorientowany za co płacę. Kamasze będą używane wiadomo, do ASG, ale też pewnie do codziennego dreptania po mieście (oczywiście nie w upalne lato) i okolicach, generalnie do wszystkiego (poza górami). Wiem, że nie ma obuwia na każdy teren, ale godzę się na pewne niedogodności. Buty niby górskie, ale nie mam specjalnych obaw przed tą podeszwą, znajomy lata cały czas w Kupczakach i nie narzeka (jesteśmy podobnej budowy, prawie takie same stopy, też popylał trochę czasu w józefach). Rozmawiałem z jedną osobą posiadającą buty z tych samych materiałów- Zephyr GTX, zakupione "na zimniejsze dni", buty mają, póki co, bardzo dobrą opinię- ciepłe, suche, wygodne. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Tyle kasy.... Jak dysponujesz takimi środkami to tylko Meindl Island Pro. Zwróć jednak uwagę, że pielęgnacja takich butów kosztuje dodatkowe pieniążki, ale opłaca się. Tylko w mieście bałbym się to nosić regularnie. Mi się zdarza co jakiś czas pochodzić w nich mieście, bo nie ma innej opcji i już po jakimś czasie zatkałem sobie GoreTex różniastym syfem z zimowych chodników. Musiałem się niesamowicie namęczyć, żeby je przywrócić do świetnego stanu w jakim były. No ale polecam, jak weźmiesz buta do ręki, to zrozumiesz różnicę pomiędzy tym, a w/w Lowkami. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts