Boshe Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Witam Mam oto tą replikę http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028a_tactical.html Mam z nią mały problem. Na jednej ze strzelanek zamilkła. Moja pierwsza reakcja że akumulator padł. Włożyłem inny i to samo nic. Wyciągnąłem akumulator i okazało się że się nagrzała. To już wiedziałem że coś jest nie tak. Sprawdziłem baterię , bezpieczniki , kable itd. Napisałem do serwisu TaiwanGun i powiedzieli mi proszę jeszcze wyregulować śrubę silnikową , przed ewentualną wysyłką Takie pytanie. Czy to na pewno to? I jak regulować tą śrubkę? Dokręcać zakręcać? Jak zdiagnozować że jest dobrze wyregulowana? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Kombinuj, delikatnie odkręć i sprawdź czy strzela. Będzie dobrze ustawiona (śruba) jak GB będzie szybko i w miare cicho strzelać. Jak naciskasz spust to nawet nie "pyknie" ze środka? Edited February 18, 2013 by Rosomak15 Quote Link to post Share on other sites
Boshe Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 (edited) Nic nie pyknie. Miałem już raz tak. Ale odkręciłem i w silniczek popukałem i działa jakis czas. Teraz znowu. Tak jakby sie silniczek przycinał w połowie i nie chciał ruszyć. Tak jak mówię naciskam spust. Nie ma żadnego dzwieku i od chwile po tym bateria sie grzeje Edited February 18, 2013 by Boshe Quote Link to post Share on other sites
Robxray Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Mam to samo :( Quote Link to post Share on other sites
BlackSnake Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Miałem bardzo podobny probem, co było awarią? dochodziło do zwarcia w silniku, poprawić trzeba było malutki element który stykał się z metalowym elementem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts