patryktadel Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 Witam otóż mam problem z mosfetem Gate GDS4005 najprawdopodoniej jest przepalony ponieważ przy założeniu replika strzela na full auto,bez naciskania spustu.Mam pytanie czy przelutowanie tranzystora naprawi sprawę ?? i jaki tranzystor do tego użyć ponieważ tego co jest orginalnie nie mogę znaleźć w żadnym sklepie elektronicznym w okolicy ?? pozdrawiam Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Wystarczy zmienić tranzystor na irl3713 i powinno być wszystko ok. Można też sprawdzić stary tranzystor - po odlutowaniu go sprawdzić miernikiem (nie powinno być zwarcia pomiędzy żadną nóżką procesora). Edited March 3, 2013 by -=speedy=- Link to post Share on other sites
Galithar Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (nie powinno być zwarcia pomiędzy żadną nóżką procesora). tranzystora Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Racja źle napisał. Dzięki za poprawę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts