krzyfu Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Może ktoś zna odpowiedź? Karabin M4 CQBR MAX2 Problem ze ścinaniem kulek. Tyle tylko że na początku dnia strzela jak złoto, po godzinie, dwóch zabawy zaczyna ciąć kulki. Magazynków mam około 20 zazwyczaj w grze używam 10 ale nawet jak je wymienię to też ścina. Magazynki staram się mieć czyste. Jak wymienię cylinder na mocniejszy jest dokładnie to samo. Specyfikacja: bateria LiPo 7,4 (ścina mniejsze ilości co któryś strzał) bateria Lipo 11,1 (co któryś strzał jest dobry) Cylinder czarny 310 fps na kuleczkach 0,20 No i mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto wie o co chodzi. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 na jakich kulkach strzelasz ??? ja miałem tak na Madbullach zmieniłem kulki i problem znikł !! Quote Link to post Share on other sites
krzyfu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Hmm! Używałem goldfire 0,20 zmieniłem na G&G 0,25 testowałem na Excelach 0,20 i JP0,25 A na jakie kulki zmieniłeś? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Zwróć uwagę na dociśnięcie cylindra, może wymaga regulacji. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Używałem G&G ale jak na tych ci sie tez tnie to tak jak kolega wyzej pisze sprawdz Quote Link to post Share on other sites
krzyfu Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 No fakt trudno się otwiera. Tylko czy jak rurę o jeden obrót wykręcę to nie będzie za słabo?? Quote Link to post Share on other sites
narbe11 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Ja używam Xtreme precision 0,28g i problem zdarza się sporadycznie ze względu na to że posiadam magi z 2008r, których sprężyny są dostosowane do lekkich kulek 0,2g. Przy tej szybkostrzelności zalecana jest wymiana sprężyn w magach na twardsze, można je kupić w ASG Shopie, mają w symbolu "HW" jeśli się nie mylę. Asg Shop zaleca kulki Biovale ale też właśnie Xtreme precision do replik PTW. Używałem Biovali ale ostatecznie zostałem przy Xtreme, uważam je za naprawdę dobre kulki, zauważyłem że lecą dalej niż wiele podobnych z tej samej półki cenowej. Kiedyś kupiłem Madbulle 0,3g i niestety cięły się w komorze co drugi strzał :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts