Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Body Boyi + Szkielet Deep Fire = Brak satysfakcji podczas gry.

Recommended Posts

Pomóżcie proszę !

Kupiłem szkielet DF(nie ten wzmocniony i grubszy) i zaczęły się problemy.

Nie mam pojedynczego trybu ognia, dysza żyje własnym życiem( raz pozwoli kulce wejść do Hop-Up'a raz nie ), po jakiś 10 strzałach zaczyna podawać normalnie. Wcześniej miałem szkielet CA i wszystko działało jak powinno. Części jakich używam to głowica cylindra i dysza A&K(z białego tworzywa), popychacz przezroczysty, gumka HU Systema Energy i prec lufa JBU 6.03. Mam jeszcze części od Deep Fire, zestaw Bore Up, ale jeszcze nie próbowałem ich zakładać, mam też Boyiowskie części. Dodam jeszcze, że niestety replika zaczęła naprawdę "normalnie" strzelać, kiedy włożyłem kawałek karty sim miedzy GB a HU ale powstała szczelina 1mm, tak samo musiałem zrobić z szkieletem Ultimate, żeby działał. Może coś z zębatką tłokową i popychaczem jest nie tak, nie mam pojęcia, ręce mi opadają... I w dodatku brak pojedynczego... płytka selektora (boyi) przesuwa się z oporami mam przerywacz/zbijak Ultimate, kostkę stykową G&P i wszystko działało w szkielecie CA, a tutaj nie.... Jak sobie z tym poradzić, też tak ktoś z Was miał ? Jak sobie z tym poradziliście ?

Płytka - sprawdzić działanie spustu, rozdzielacza i kostki na złożonym szkielecie bez zębatek i cylindra. Nie trzeba skręcać. Możesz to jednak zrobić i wsadzić gb w dolny korpus i sprawdzić czy selektor i spust współgrają i chodzą lekko. Jeśli tak to pozostaje na nowo wypodkładkować zębatki. Widać wcześniej tłokowa miała ich za dużo i wypychała płytkę. Wszystkie sprężynki na miejscu? Popychacz działał jak chciał bo też jest napędzany bolcem na zębatce tłokowej. Chociaż o zgrzytaniu nie wspominasz więc to może wcale nie być to. Ja bym jednak poluzował tłokową i się jej przyjżał dokładnie.

Ed. A i hop z gb, mogą być nieosiowo ustawione przez co potrzebowałeś korygowania tego kawałkiem plastiku. Miałem podobne cuda, głównie przez rozłażące się chińskie body.

Edited by Fedajkin

Pomóżcie proszę !

Części jakich używam to głowica cylindra i dysza A&K(z białego tworzywa), popychacz przezroczysty, gumka HU Systema Energy i prec lufa JBU 6.03.

W A&K cylinder i dysza są niestandardowych rozmiarów. Może to stanowi problem. Może dysza jest delikatnie za długa i nie wpuszcza kulek to komory hopup.

I w dodatku brak pojedynczego... płytka selektora (boyi) przesuwa się z oporami mam przerywacz/zbijak Ultimate, kostkę stykową G&P

Jeśli masz po ręką inna płytkę selektora spróbuj ja wymienić, może to pomoże. Czy podczas zmiany szkieletu wybrałeś może szkielet z większymi łożyskami np: 8mm/9mm? Jeśli tak to sprawdź czy płytka selektora swobodnie się porusza. Istnieje możliwość iż szczeliny które wycięte są w płytce selektora są zbyt małe/płytkie dla twoich łożysk. Można to naprawić lutownica i pilniczkiem.

Edited by chomik_pl

Płytka - sprawdzić działanie spustu, rozdzielacza i kostki na złożonym szkielecie bez zębatek i cylindra. Nie trzeba skręcać. Możesz to jednak zrobić i wsadzić gb w dolny korpus i sprawdzić czy selektor i spust współgrają i chodzą lekko. Jeśli tak to pozostaje na nowo wypodkładkować zębatki. Widać wcześniej tłokowa miała ich za dużo i wypychała płytkę. Wszystkie sprężynki na miejscu? Popychacz działał jak chciał bo też jest napędzany bolcem na zębatce tłokowej. Chociaż o zgrzytaniu nie wspominasz więc to może wcale nie być to. Ja bym jednak poluzował tłokową i się jej przyjżał dokładnie.

Ed. A i hop z gb, mogą być nieosiowo ustawione przez co potrzebowałeś korygowania tego kawałkiem plastiku. Miałem podobne cuda, głównie przez rozłażące się chińskie body.

wypodkładkowałem zębatke tłokową wszystko działa płynnie, sprawdzając czy przerywacz odbija okazało się, że tak, więc teraz został problem z płytką selektora. Chyba, że kostka stykowa na pojedynczym musi odbijać do góry, a pewnie musi.... to też jeszcze raz sprawdze.

W A&K cylinder i dysza są niestandardowych rozmiarów. Może to stanowi problem. Może dysza jest delikatnie za długa i nie wpuszcza kulek to komory hopup.

Jeśli masz po ręką inna płytkę selektora spróbuj ja wymienić, może to pomoże. Czy podczas zmiany szkieletu wybrałeś może szkielet z większymi łożyskami np: 8mm/9mm? Jeśli tak to sprawdź czy płytka selektora swobodnie się porusza. Istnieje możliwość iż szczeliny które wycięte są w płytce selektora są zbyt małe/płytkie dla twoich łożysk. Można to naprawić lutownica i pilniczkiem.

.

Teraz zmieniłem na 7mm, jeszcze wcześniej na 8mm ale wtedy miałem pojedynczy(gb Ultimate), tak samo jak w CA 6mm i też wszystko działało.

patrząc na płytkę selektora widać, że jest duża szczelina (sprężynka między przerywaczem siedzi krzywo, a płytka selektora jest wybrzuszona) spróbuje jeszcze zmienić płytkę mam jeszcze jedną i opisze efekt.

co do części A&K głowica cylindra po włożeniu do GB była "nienormalnie" wciśniętą w cylinder wymieniłem głowice na inną i problem znikł, tylko, że teraz mam założoną dysze od kałacha i wygląda na to, że jest już za krótka. Kulki opadają za szybko, wymienie dysze na inna i też opisze efekty.

Edytowane: teraz działa bez kawałka plastiku miedzy GB a HU i podaje wszystkie kulki na Low-Cap'ach.

Edited by Kac3r

Zeszlifowałem płytkę selektora ognia i nie ma szczeliny, łożysko po prostu odpychało płytkę. Kulki będą podawane bez żadnych plastików między GB a HU, nie widać dyszy w komorze kiedy jest w tylnej pozycji. Dodam jeszcze, że, wymieniłem przerywacz (boyi) i włożyłem podkładkę 0.1mm miedzy śrube a przerywacz. I założyłem nowa kostkę stykową. Dziękuje za pomoc.