diablo2094 Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Witam mój problem zaczął się tydzień temu. Wróciłem ze strzelanki i w domu zaczynam rozładowywać akumulator bo kulki mi się skończyły a kumple narzekali ze ciągle ich proszę o kulki (sami pozyczaja a potem nie oddają :D).I po 15/18 strzalach na pusto nagle myślę bateria już pada i strzelam i już nie strzela następnego dnia rano wstałem i szykuje sie na strzelanke i nagle zauważyłem ze replika nie strzela. zadzwoniłem do Gunfire powiedzieli ze moze bezpiecznik ale po wymianie nic to nie dalo wiec nie dalo. Otwozylem replike i sprawdzalem czy kable sie nie popalily jednak zgubilem selektor ognia i teraz pytania 1.Mam paragon ale zapodział się gdzieś wycior czy przyjma go na reklamacje ? 2.Zgubiony selektor nie przekresla reklamacji ? Quote Link to post Share on other sites
mietko Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Ostatnio mój kumpel miał ten sam problem, myślał ze bateria jest do wymiany, ale gdy na niedzielnej strzelance założył 9,6v 2000mah firefoxa replika zachowywała się tak samo. Nie miał baterii więc usiadł sobie w 1 miejscu i odkręcił chwyt pistoletowy i okazało się ze miał zwarcie na silniku. Jakaś mała sprężynka osunęła się w silniku i wadziła o metalowe blaszki i robiła zwarcie. Rozkręcił silnik na dwie części i wszystko poprawił. Usterka jest prosta (o ile dobrze zrozumiałem co Ci się stalo) i możesz ją sam naprawić oszczędzając czas i pieniądze :icon_smile: Ad1. Na gwarancji masz bodajże sam gearbox, jeśli są na nim plomby. Chyba nie będzie im potrzebny wycior :icon_wink: Ad2.Chyba nie przekreśla. Pozdrawiam, Mietko. Edited March 12, 2013 by mietko Quote Link to post Share on other sites
diablo2094 Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 OK dzieki jutro zobacze ten silnik :D Quote Link to post Share on other sites
diablo2094 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 odkręciłem chwyt pistoletowy prawdopodobnie za mocno zakręciłem śrubę pod silnikiem bo po odkręceniu zaczęło strzelać. Dziękuję Quote Link to post Share on other sites
mietko Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Nie ma sprawy, temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts