Afis Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Witam! Mam mały problem. Otóż kolega dał mi zepsute uzi Well-a D-93. Chciałem dla zabawy i przyszłego doświadczenia pogrzebać w środku. Naprawiłem usterkę i rozebrałem gearbox. Nie zapamiętywałem co w jakim miejscu powinno być, sądząc, że złożenie będzie proste. Przeliczyłem się. Zostały mi dwie małe części, które nie potrafię dopasować (sprężynka i ząbek). Można było się bez nich obejść, ale wtedy replika tylko pluje kulkami i słychać jak zębatki czy silnik ciężko naciąga dyszę. Wyciągam z tego wnioski, że następnym razem będę wszystko fotografował w celu nie pomylenia się. Jeśli ktoś może, wie co to jest, zna się na tym lub posiada ową replikę (o ile można ją nazwać), bardzo proszę o pomoc. Będę bardzo, bardzo wdzięczny, to mi pomoże w przyszłym rozbieraniu metalowego GB. Zdjęcia załączam poniżej. Zdjęcia: http://imageshack.us/g/191/cimg7334.jpg/ Sprężynkę i ząbek otoczyłem czerwonym okręgiem. Jeśli ktoś by mógł to niech zaznaczy na którymś ze zdjęć gdzie to mam włożyć i jak (którą stroną). Ułożenie zębatek względem zębów dyszy nie ma większego chyba znaczenia. To chyba wszystko. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 (edited) Jako, że jest to produkt wysoce zaawansowany technologicznie, większość maniaków nie ma dostępu do takiego airsoftowego Hi-endu. Rodzi to problem w postaci braku informacji o konstrukcji tegoż gearboxa. Ryzykuję stwierdzenie, że jest to jakaś namiastka blokady przeciwpowrotnej zębatki silnikowej. Jednakże ręki uciąć sobie nie dam za to. PS. Zaraz i tak ktoś wyleci z radą wywalenia tego do śmieci. Nie bierz tego do siebie, po prostu zazdroszczą. Edited March 13, 2013 by wespoli Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Mi to wygląda na antyrewersal wraz z jego sprężynką.Powinien znajdować się na pinie całkiem po lewej. Quote Link to post Share on other sites
Afis Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Dziękuję bardzo za pomoc, szczególnie dla Nitro. Nawet nie wiedziałem jak to się nazywa. Wiem, że cała ta broń jest śmiechu warta. No ale gdybym jej nie rozkręcił i złożył, to taka sytuacja powtórzyłaby się z metalowym gearboxem. Jeszcze raz dziękuję :icon_smile:. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts