bizon96 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 Witam. Z racji tego, że po sieci krąży wiele dziwnych schematów podłączenia słuchawek do radia ze złączem kenwood wtyk K dwupinowym postanowiłem się w tą sprawę zagłębić. Parę miesięcy temu kupiłem radyjko (no w sumie to radio też ma) Baofeng UV-5R. W zestawie była najzwyklejsza słuchawka z mikrofonem i przyciskiem PTT na kablu. No i ją rozebrałem w celu kompleksowego przebadania i opisania :icon_mrgreen: . Mam nadzieję, że schemat będzie pomocny i przepraszam za jakość rysunku, ale nie posiadam zbytnich uzdolnień plastycznych. Chciałbym prosić moderatora o przypięcie tego tematu dla potomnych, ponieważ wiele osób pyta o schemat tego połączenia, a jest ono jednym z najczęściej używanych. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted March 22, 2013 Author Report Share Posted March 22, 2013 No i nie mogę już edytować. Impedancja mikrofonu 1,8K. To tak gdyby się ktoś pytał. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted April 15, 2013 Report Share Posted April 15, 2013 (edited) Ja dodatkowo proponuję zmianę tematu na "Schematy wtyków zestawów słuchawkowych" lub podobny lepiej brzmiący. Pytania o takie schematy pojawiają się często. Sam postaram się coś wrzucić w tym temacie. Po ewentualnym spełnieniu prośby, proszę moderatora o wywalenie tego posta. Edited April 15, 2013 by qazfakir Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Schemat wcięło. Może wrzucisz jeszcze raz? Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted April 12, 2014 Author Report Share Posted April 12, 2014 Jasne że mogę https://imagizer.imageshack.us/v2/735x368q90/208/kenwoodptt.jpg Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts