galikos Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Pytanie być może stare ale nie znalazłem nic na forum. czy MaxCom-y współpracują z Midlandami. Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 (edited) Midlandy chodzą na częstotliwościach FRS (bez ręcznego strojenia nie odbiera sygnałów od zwykłych pmr) Chyba w tych droższych sztukach można sobie częstotliwości z większych zakresów dać,a w tych tańszych pod FRS chodzą. Edited March 23, 2013 by Irnyy Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Midlandy chodzą na częstotliwościach FRS (bez ręcznego strojenia nie odbiera sygnałów od zwykłych pmr) Chyba w tych droższych sztukach można sobie częstotliwości z większych zakresów dać,a w tych tańszych pod FRS chodzą. ??? Ja tu czegoś nie kumam. Wszystko zależy o jakich modelach rozmawiamy. Maxcom WT-350 nie będzie miał żadnych problemów ze współpracą z Midlandem G7. Obydwa radia pracują w paśmie PMR. Quote Link to post Share on other sites
galikos Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 (edited) dokładniej chodzi o maxcom wt508 czy będzie chodzić z midlandami, wiem że można ją stuningować pod względem zasięgu ale nie wiem czy będzie współpracować z jakimś midlandem różnica miedzy WT350 a WT508 to to że w 508 nie ma podkanałów DCS-83 dla każdego kanału Edited March 24, 2013 by galikos Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Maxcom WT-508 będzie dzałał z Midlandem, o ile Midland jesr radiotelefonem działającym w paśmie PMR, oraz obydwa radia zostały wyprodukowane na rynek europejski a nie na przykład amerykański (różnica pomiędzy używanymi częstotliwościami) Pasmo PMR podzielone jest na 8 kanałów (co 12,5 kHz). Każdy kanał to jedna, niezmienialna i z góry ustalona częstotliwość. Tak więc jak będziesz miał tego Maxcoma, a kolega Midlanda działającego w paśmie PMR to się dogadacie, chyba że będziecie na różnych kanałach :icon_lol: Edited March 24, 2013 by bizon96 Quote Link to post Share on other sites
Irnyy Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Mi chodziło o ten bullshit za 100 zł komplet,te midlandy z najniższej półki.Zresztą kolega wyżej dokładniej wytłumaczył. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Możesz mi podać linka, albo nazwę tych radyjek? .... Edyta: Chyba znalazłem: MIDLAND 720VP3. No masz rację, nie pogadasz sobie za bardzo na tych radyjkach. Chyba, że kolega Galikos zainteresuje się G7, można je podobno zupgradeować do większej mocy. Edited March 24, 2013 by bizon96 Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 No można do 3W wymagana jest jedynie lutownica. Quote Link to post Share on other sites
galikos Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 bardziej mnie ciekawość zjadała. posiadam midlanda (stary model przywieziony z Japonii) ale teraz wstawiałem do komisu maxcomy wt 508 i niektóre zainteresowane osoby pytały czy to PMR-ki. za licho nie mam pojęcia więc ruszyłem z tematem. ze swoim midlandem nie moglem sprawdzić bo wiem ze nie chce współpracować nawet z niektórymi starszymi lub słabszymi midlandami Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts