Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MAXCOM & MIDLAND

Recommended Posts

Midlandy chodzą na częstotliwościach FRS (bez ręcznego strojenia nie odbiera sygnałów od zwykłych pmr)

Chyba w tych droższych sztukach można sobie częstotliwości z większych zakresów dać,a w tych tańszych pod FRS chodzą.

Edited by Irnyy

Midlandy chodzą na częstotliwościach FRS (bez ręcznego strojenia nie odbiera sygnałów od zwykłych pmr)

Chyba w tych droższych sztukach można sobie częstotliwości z większych zakresów dać,a w tych tańszych pod FRS chodzą.

???

Ja tu czegoś nie kumam. Wszystko zależy o jakich modelach rozmawiamy. Maxcom WT-350 nie będzie miał żadnych problemów ze współpracą z Midlandem G7. Obydwa radia pracują w paśmie PMR.

dokładniej chodzi o maxcom wt508 czy będzie chodzić z midlandami, wiem że można ją stuningować pod względem zasięgu ale nie wiem czy będzie współpracować z jakimś midlandem

różnica miedzy WT350 a WT508 to to że w 508 nie ma podkanałów DCS-83 dla każdego kanału

Edited by galikos

Maxcom WT-508 będzie dzałał z Midlandem, o ile Midland jesr radiotelefonem działającym w paśmie PMR, oraz obydwa radia zostały wyprodukowane na rynek europejski a nie na przykład amerykański (różnica pomiędzy używanymi częstotliwościami)

Pasmo PMR podzielone jest na 8 kanałów (co 12,5 kHz). Każdy kanał to jedna, niezmienialna i z góry ustalona częstotliwość. Tak więc jak będziesz miał tego Maxcoma, a kolega Midlanda działającego w paśmie PMR to się dogadacie, chyba że będziecie na różnych kanałach :icon_lol:

Edited by bizon96

Możesz mi podać linka, albo nazwę tych radyjek? .... Edyta: Chyba znalazłem: MIDLAND 720VP3. No masz rację, nie pogadasz sobie za bardzo na tych radyjkach. Chyba, że kolega Galikos zainteresuje się G7, można je podobno zupgradeować do większej mocy.

Edited by bizon96

bardziej mnie ciekawość zjadała. posiadam midlanda (stary model przywieziony z Japonii) ale teraz wstawiałem do komisu maxcomy wt 508 i niektóre zainteresowane osoby pytały czy to PMR-ki. za licho nie mam pojęcia więc ruszyłem z tematem. ze swoim midlandem nie moglem sprawdzić bo wiem ze nie chce współpracować nawet z niektórymi starszymi lub słabszymi midlandami