seba1016 Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Witam! Ostatnio zacząłem modyfikować swoje swd od GFC. Zakupiłem tą sprężynę http://deltashop.pl/pl/sprezyny/428-sprezyna-m180-swd-aeg.html i okazało się, że jest trochę krótsza od stokowej, oraz nie chce wejść na prowadnice. Tym drugim się nie przejmowałem, po użyciu pilnika leży idealnie. Problem tkwi w tym, że po jej założeniu przy strzale słychać brzęczenie, tak jakby drgała w środku. Sądzę, że jest to spowodowane tym, że jest ona krótsza od stokowej, jednak czy znacie może jakieś rozwiązanie tego problemu by wyeliminować te brzęczenie? Dodam, że replika nie ma problemów ze strzelaniem przy tej sprężynie jedynie dźwięk jest denerwujący. Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Podłóż sprężynę podkładkami, tak żeby nie była luźna w cylindrze. Załóż podkładki na prowadnicę sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
seba1016 Posted April 5, 2013 Author Report Share Posted April 5, 2013 Dobra, dzięki! Nie wiem jak na taki oczywisty pomysł nie wpadłem. W każdym bądź razie, problem został rozwiązany. Jeszcze tylko przesmarować i wszystko będzie cacy! Szkoda, że nie ma opcji "podnieś reputacje użytkownika na forum" bo z chęcią byś ją ode mnie dostał. Dzięki raz jeszcze:). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts