Grawp Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Mam problem z moją mp5, mianowicie gdy strzelam, replika "wypluwa" kulki raz na 5 m, innym razem na 15 m, zawsze miała normalny zasięg ok. 50 m. Proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Pobaw się regulacją hop up Quote Link to post Share on other sites
Grawp Posted April 23, 2013 Author Report Share Posted April 23, 2013 Już to zrobiłem i nic nie pomaga. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Mogą to być bebechy.. ale może go otwórz i zobacz samą lufę. Może np. gumka za bardzo odstaje, zawinęła się. Albo może lufa, zobacz od środka Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Czy gearbox pracuje normalnie? W jaki sposob doszlo do awarii? Kiedy zauwazyles ze cos jest nie tak? Czy zmieniales/grzebales cos w replice? Jesli dzwiek ktory wydaje gearbox jest taki sam jak wczesniej byl stawiam na problem z komora hopup a konkretnie cos jest nie tak z gumka. Quote Link to post Share on other sites
vonHavel Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Proponuję zdjąć górny korpus i przytrzymać delikatnie palcem dyszę podczas strzelania. Jeśli nie wykonuje pełnego cyklu, to padł popychacz. Mogła również zedrzeć się podkładka na głowicy cylindra (o ile jest) i częściowo zasłonić wylot powietrza z cylindra. Sprawdź też gumę HU, czy nie jest przerwana, przetarta lub obrócona. I wyczyść lufę ;). Quote Link to post Share on other sites
Grawp Posted April 23, 2013 Author Report Share Posted April 23, 2013 Gearbox pracuje normalnie (przynajmniej nie usłyszałem jakiś niepokojących dźwięków) wymieniałem w nim tyko szkielet, co do gumki to jest nowa tak samo jak komora, więc myślę że to nie jest ich wina. Jeszcze rozbiorę całą replikę i wszystko dokładnie przejrzę, jeśli nic się nie zmieni to napisze. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 (edited) Gearbox pracuje normalnie (przynajmniej nie usłyszałem jakiś niepokojących dźwięków) wymieniałem w nim tyko szkielet, co do gumki to jest nowa tak samo jak komora, więc myślę że to nie jest ich wina. Jeszcze rozbiorę całą replikę i wszystko dokładnie przejrzę, jeśli nic się nie zmieni to napisze. Wymieniles wiele istotnych czesci - istotnych dla prawidlowego dzialania repliki. To ze gumka jest nowa to OK ale jesli jest zalozona niepoprawnie, lub zawinela sie podczas zakladania to moze powodowac blokowanie sie kulek przy strzelaniu. Czy wymieniales rowniez dystanser? Zbyd duzy dystanser w stosunku do gumki moze blokowac kulki. Stary dystanser z nowa-inna gumka moze lecz nie musi dawc podobne problemy. Co do samej komory to jaka komore zainstalowales? Czy nadal caly uklad komora,dysza gumka jest szczelny? Edited April 23, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Hypre Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Ja przy zakładaniu przerwałem gumkę w 3 miejscach, założyłem i kulki latają 45-50m ;> Nie pytajcie się jak to zrobiłem (teflon-fix xD) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts