Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mój początek.

Recommended Posts

Witam chciałbym was prosić o poradę dotyczącą mojego początkowego ekwipunku , a mianowicie zaczynam swoją przygodę z asg i chciałbym kupić coś na początek swoich strzelanek z kumplami (chodzi tu głownie o walki w lesie) . obecnie mam na ten cel 300 zł a za tydzień powinienem mieć 500 zł(nie chcę narazie więcej wydawać) i teraz czy zbierać na CM028 lub może coś innego(?) , lub zakupić już teraz M56AL DE? jeśli chodzi o kulki to zamierzam używać G&G 0,25 . Ostatnia rzecz i mianowicie najważniejsza czyli ochrona oczu w czym ciężko mi cokolwiek wybrać , gogle czy okulary? czy z okularami nie ma problemów tego typu że się zsuwaja itp? Gogle chyba bezpieczniejsze(?) i jakie mi polecacie żeby dobrze chroniły i nie były zbyt drogie tak max za 50zł?

-RK-02 (trochę przekroczy)

-CM.031 (to z metalowym body, nie pamiętam jaka końcówka jest dodana)

-RK-01 (mówisz że lubisz duże więc chyba będzie trochę małe dla ciebie :D)

Moje propozycje :D

Do tego oczywiście nowa Gumka hop-up (G&G zielona/ Guarder przezroczysta)

Jeśli podobają ci się repliki duże to polecę ci kałaszka ze stałą kolbą ponieważ seria M4/M16 w tym progu cenowym jest zazwyczaj słabo wykonana (można to sobie porównać w ten sposób,że seria M4/M16 potrzebuje droższych materiałów,aby ją wyprodukować a wiadomo,im tańsza będzie ta replika tym gorsze materiały zostaną użyte do jej bufdowy,aby obniżyć jej wartość na tyle by opłacało się sprzedać ją za 500 zł.Owocuje to gorszą kulturą pracy i gorszym wykonaniem zewnętrznym oraz wewnętrznym).

Od razu odpowiem że repliki z serii "M" nie zaczynają się od magicznego progu 1000 zł,ale od 750-800 zł,gdzie znajdziesz już całkiem przyzwoite repliki.

Teraz masz do wyboru 2 opcje.

*Albo kupujesz mundur,cymę 028 okulary i kulki,jesteś wyposażony (co prawda lekko od biedy ale jesteś).Jesteś zadowolony patrzysz czy ci się podba itp. itd. Jeśli nie to sprzedajesz rzeczy i odzyskujesz ~60-70% ich wartości.

*Albo kupujesz jakiegoś kałaszka od Boyi/Dboys (ta sama firma,dwie nazwy) i musisz uzbierać na kulki i okulary ale będziesz bardziej zadowolony z zakupu (tak myślę replika jest jedną z najważniejszych rzeczy,mundur można kupić później).

W miarę możliwości kupujesz lepszy sprzęt,tuningujesz repliki,zdobywasz doświadczenie,jarasz się tym,chcesz robić rekonstrukcje i dążysz w tym kierunku.

*Przewiduję,że ma do dyspozycji 500 zł.

EDIT:

Na okularach się NIE OSZCZĘDZA,cyklopy to fajna sprawa ale tylko w grach komputerowych i powieściach fantasy.

-CM.031 (to z metalowym body, nie pamiętam jaka końcówka jest dodana)

Nie ma metalowego body,jedynie ma metalowy jaskółczy ogon w standardzie,przynajmniej moja CM031B miała.

Edited by kjujiczek

hmm zmiana gumki to narazie dla mnie czarna magia gdyż nigdy nie rozbierałem żadnego karabinu chociaż skoro karabin jest porównywany do dziewczyny to myślę że łatwo pójdzie ;D

kolejne pytanie jeśli chodzi o konfrontacje gogle/okulary. czy gogle nie ograniczą zbytnio pola widzenia?