Majonezon Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Witam chciałbym was prosić o poradę dotyczącą mojego początkowego ekwipunku , a mianowicie zaczynam swoją przygodę z asg i chciałbym kupić coś na początek swoich strzelanek z kumplami (chodzi tu głownie o walki w lesie) . obecnie mam na ten cel 300 zł a za tydzień powinienem mieć 500 zł(nie chcę narazie więcej wydawać) i teraz czy zbierać na CM028 lub może coś innego(?) , lub zakupić już teraz M56AL DE? jeśli chodzi o kulki to zamierzam używać G&G 0,25 . Ostatnia rzecz i mianowicie najważniejsza czyli ochrona oczu w czym ciężko mi cokolwiek wybrać , gogle czy okulary? czy z okularami nie ma problemów tego typu że się zsuwaja itp? Gogle chyba bezpieczniejsze(?) i jakie mi polecacie żeby dobrze chroniły i nie były zbyt drogie tak max za 50zł? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Okularki bolle, 500zł za całą tą kwotę mogę ci polecić RK. Kulki dobre. Gogle do 50zł ciężko znaleźć, a okularki się raczej nei zsuwają i mają większy przepływ powietrza. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Zacznijmy od pytania: jakie karabiny lubisz? :D Polecam okulary bo mimo wszystko wygodniejsze Quote Link to post Share on other sites
Majonezon Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 http://allegro.pl/okulary-ochronne-bolle-viper-clear-vipci-i3148470517.html czy takie okularki będą dobre? hmm jakie lubię.. lubię duże karabiny ;D przede wszystkim podoba mi się m16 a także cała seria ak z kolbą stałą. Być może wypowiadam się nieprofesjonalnie aczkolwiek proszę uszanować to ,że dopiero wchodzę w ten temat. Quote Link to post Share on other sites
mateo1234 Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 http://armyworld.pl/product-pol-1484-Gogle-Defender-Balistyczne-Wojskowe-Bolle-Oryginal-Nowe-Zestaw-Szybek-.html http://armyworld.pl/product-pol-1679-Gogle-Balistyczne-Wojskowe-Holenderskie-Oryginal-Uzywane-stan-DB-.html W koncu i ja moglem jakos pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Tyko te gogle śmiesznei wyglądają jak hełmu nei masz, a okularki wygodne są. Co do tych bolle to powiem szczerze, że nie znam się na tych różnych modelach. Lepiej znaleźć na specshop powinny być chyba. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 -RK-02 (trochę przekroczy) -CM.031 (to z metalowym body, nie pamiętam jaka końcówka jest dodana) -RK-01 (mówisz że lubisz duże więc chyba będzie trochę małe dla ciebie :D) Moje propozycje :D Do tego oczywiście nowa Gumka hop-up (G&G zielona/ Guarder przezroczysta) Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Ja bardziej polecam przeźroczystą, chociaż fakt delikatna jest, ale możesz przy zamówieniu od razu o zmianę poprosić =] U mnie w teamei prawie same RK i sobię koeldzy chwalą. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Tyko te gogle śmiesznei wyglądają jak hełmu nei masz, a okularki wygodne są. Może i śmiesznie, ale balistyczne a co za tym idzie jest mała szansa, że zostanie się cyklopem. A to jest raczej ważniejsze niż nieśmieszny wygląd. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 (edited) Jeśli podobają ci się repliki duże to polecę ci kałaszka ze stałą kolbą ponieważ seria M4/M16 w tym progu cenowym jest zazwyczaj słabo wykonana (można to sobie porównać w ten sposób,że seria M4/M16 potrzebuje droższych materiałów,aby ją wyprodukować a wiadomo,im tańsza będzie ta replika tym gorsze materiały zostaną użyte do jej bufdowy,aby obniżyć jej wartość na tyle by opłacało się sprzedać ją za 500 zł.Owocuje to gorszą kulturą pracy i gorszym wykonaniem zewnętrznym oraz wewnętrznym). Od razu odpowiem że repliki z serii "M" nie zaczynają się od magicznego progu 1000 zł,ale od 750-800 zł,gdzie znajdziesz już całkiem przyzwoite repliki. Teraz masz do wyboru 2 opcje. *Albo kupujesz mundur,cymę 028 okulary i kulki,jesteś wyposażony (co prawda lekko od biedy ale jesteś).Jesteś zadowolony patrzysz czy ci się podba itp. itd. Jeśli nie to sprzedajesz rzeczy i odzyskujesz ~60-70% ich wartości. *Albo kupujesz jakiegoś kałaszka od Boyi/Dboys (ta sama firma,dwie nazwy) i musisz uzbierać na kulki i okulary ale będziesz bardziej zadowolony z zakupu (tak myślę replika jest jedną z najważniejszych rzeczy,mundur można kupić później). W miarę możliwości kupujesz lepszy sprzęt,tuningujesz repliki,zdobywasz doświadczenie,jarasz się tym,chcesz robić rekonstrukcje i dążysz w tym kierunku. *Przewiduję,że ma do dyspozycji 500 zł. EDIT: Na okularach się NIE OSZCZĘDZA,cyklopy to fajna sprawa ale tylko w grach komputerowych i powieściach fantasy. -CM.031 (to z metalowym body, nie pamiętam jaka końcówka jest dodana) Nie ma metalowego body,jedynie ma metalowy jaskółczy ogon w standardzie,przynajmniej moja CM031B miała. Edited April 30, 2013 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Tylko można kupić okularki i: -Nie zostać cyklopem - Wyglądać normalnie Nie neguję gogli, bo jak ci się podobają to bierz. Quote Link to post Share on other sites
Majonezon Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 hmm zmiana gumki to narazie dla mnie czarna magia gdyż nigdy nie rozbierałem żadnego karabinu chociaż skoro karabin jest porównywany do dziewczyny to myślę że łatwo pójdzie ;D kolejne pytanie jeśli chodzi o konfrontacje gogle/okulary. czy gogle nie ograniczą zbytnio pola widzenia? Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Nie ma metalowego body,jedynie ma metalowy jaskółczy ogon w standardzie,przynajmniej moja CM031B miała. Jakaś na zbrojowni była.. ale teraz nie znajdę. Majonezon@ o zmianę gumki możesz poprosić przy zamówieniu Quote Link to post Share on other sites
Majonezon Posted April 30, 2013 Author Report Share Posted April 30, 2013 w każdym sklepie jest taka opcja? myślę że sam karabin zakupię na gunfire i bedzie to pewnie cyma 028 gdyż chciałbym zobaczyć czy będzie mi się podobać asg i czy koledzy z okolicy się nie wykruszą. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Zakup do niej w najbliższym budowlanym czarny szprej :D potem podziękujesz. Raczej we wszystkich wiodących typu Specshop, Taiwangun, Gunfire montują Hop-siup za darmo Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Tylko im napisz przy zamówieniu =p Quote Link to post Share on other sites
Majonezon Posted May 1, 2013 Author Report Share Posted May 1, 2013 No ta ;d dobra to raczej wszystko dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts