logolorin Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Witam. Kupiłem jakiś miesiąc temu DE od KWC i pojawiła się usterka selektora ognia (chyba). Mianowicie tryb safe przestał blokować. Po naciśnięciu spustu cyngiel jest zwalniany normalnie, następuje strzał a selektor przestawia się na tryb pojedyńczy, albo full auto, jak mu tam akurat wskoczy. :icon_confused3: Nie chciałem rozkręcać, bo póki co jestem świeżakiem w ASG i nie bardzo wiem, czy nie jest to problem, który lepiej zgłosić z gwarancji. Jeśli to coś mniej "poważnego" (np. coś tam zeskoczyło itp.), albo częściej spotykanego może lepiej rozkręcić i naprawić samemu? Macie jakieś porady odnośnie tego, co mogło się zepsuć i ewentualnie jak to naprawić? Czy odsyłać na gwarancję? Quote Link to post Share on other sites
logolorin Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 Rozkręciłem, ale ponieważ nie wiem, jak się nazywają te części ciężko mi opisać w czym problem... :icon_eek2: W każdym razie po ustawieniu selektora na safe (w dół) opuszcza on taki dynks, który naciska na "listewkę" łączącą spust ze zwalniaczem cyngla. Problem w tym, że nie naciska, bo nie dosięga. Problemu nie ma jak (nawet leciutko) docisnę palcem zamek do repliki. Sam zamek czasami się zacina po przeładowaniu, w ten sposób, że nie odskakuje z powrotem do samego końca (sprężyny ok) tylko na czymś się jakby blokuje. Brakuje mu ok 2mm i muszę popchnąć lekko w przód, żeby zaskoczył. Skoro nikt nie miał podobnych problemów, wnioskuję, że to wada konstrukcyjna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts