maskonae Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Wiem że było już trochę takich tematów jednak jednak nie dają mi one jasnej odpowiedzi. Po wystrzeleniu kilku kulek replika nagle przestała strzelać, słychać tylko szczęknięcia dochodzące z wewnątrz obudowy albo z gearboxa, nie wiem. Przypomnę jeszcze że przy próbach strzelania przewody odchodzące od akumulatora bardzo się grzeją. Wiecie co jest problemem? Z góry dzięki za odpowiedzi :) Replika ma 1,5 roku, serwis odpada bo nie mam gwarancji. Zdjąłem obudowę jednak gearboxa nie rozbierałem bo obawiam się że póżniej go nie złożę :) . Akumulator działa bo sprawdzałem. Jeszcze raz sorry jeśli i proszę o nie odsyłanie mnie do innych tematów :) Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Wydaje mi się że masz zacięcie zębatek i silnik nie może tego naciągnąć i dlatego się grzeją kable , moze też być że żebatki Ci się połamały albo coś w tym stylu , musiał byś rozłożyć GB i zobaczyć co jest w nim nie tak moze położenie tłoka jest niewłaściwe , i złożyc na nowo , PS : jest dużo filmików jak rozłożyc Gb v,3 i złożyć , czyt. dissable gb v.3 Quote Link to post Share on other sites
maskonae Posted May 6, 2013 Author Report Share Posted May 6, 2013 Rozłożyłem gb i nie widzę żadnych usterek, oprócz tego wydaje mi się że tłok luźno chodzi, ale pewnie ma tak być. Z zębatkami wszystko wydaje się być ok. (pomijając fakt że nie umiem wykorzystywać nabytej wiedzy w praktyce i sprężyna wystrzeliła z gb razem z zębatkami, spustem itp., teraz dopiero będe miał problem ze złożeniem gb :P ) Mimo wszytsko problem chyba leży w kwesti silnika znajdującego się w rączce. Może doszło do jakiegoś zwarcia. Nadal jestem bezradny :( Quote Link to post Share on other sites
Sharikq Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Zanieś najlepiej do serwisu i niech oni ci zrobią, bo samemu nic nie zrobisz. Teoria nie równa się praktyce. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 wystarczyło tylko wyciągnąć i włożyć silnik u mnie pomagało:) Quote Link to post Share on other sites
Pikus97 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 A spróbuj odpalić silnik bez zębatek, na such. Zobaczysz czy działa. Quote Link to post Share on other sites
maskonae Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Silnik sprawdziłem i działa bardzo dobrze. Problemem musi być gearbox. Już go złożyłem tylko nie wiem jakie zadanie ma pełnić jedna ze sprężynek i gdzie ma być umieszczona Nie ta która jest przyczepiona do popychacza dyszy tylko ta przy spuscie. Ma zwisać swobodnie czy ma jakieś konkretne zadanie? :) Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 ta przy spuscie to powoduje że spust wraca , jeszcze jest jedna po prawej która tez nie ma zwisać , jak dobrze pamietam , wszystko ma być wsadzone i powodować ze te przedmioty wracają Quote Link to post Share on other sites
maskonae Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 Nie nie, nie chodzi mi o tą która powoduje że wraca spust. Tu taj na pierwszym zdjęciu dobrze ja widać. Jest schowana pod tym białym czymś, nie wiem jak to sie nazywa. http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t158061.html Quote Link to post Share on other sites
maskonae Posted May 11, 2013 Author Report Share Posted May 11, 2013 Problem już rozwiązany. Rozłożyłem i złożyłem gearbox i replika działa. Myślę że żębatki był zbyt zabrudzone zapieczonym smarem itp. Niepokoi mnie tylko to że gb chrobocze bardziej niż wcześniej, skaładałem go i rozkładałem i chrobocze nadal. Quote Link to post Share on other sites
maskonae Posted May 11, 2013 Author Report Share Posted May 11, 2013 Chcu z tymi sprężynami miałeś rację, mój błąd, Dzieki wszystkim za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Jak ci wszystko przy otwieraniu wyskoczyło to podejrzewam, że hałas będzie kwestią złego wypodkładkowania. Quote Link to post Share on other sites
Pikus97 Posted May 11, 2013 Report Share Posted May 11, 2013 Nie masz w pobliżu jakiegoś prywatnego speca od tego ? Podkładkowanie nie jest drogie, sam tego tak dobrze nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts