Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Miernik bateri LiPo

Recommended Posts

Witam. Mam trzy pytania. Po pierwsze:

Czy do pakietu lipo wystarczy taki miernik napięcia?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_251&products_id=7301&name=GE_Power_-_Miernik_baterii_LiPo_z_alarmem

Jak narazie to jedyny dostępny miernik jaki znalazłem.

drugie pytanie:

Czy taki miernik wogóle jest niezbędny? Słyszałem, że bateria zdąży się rozładować i karabin przestanie strzelać niż napięcie spadnie poniżej 3V na ogniwo.

Po trzecie:

Bateria nie może się przeładować powyżej 4.2V na ogniwo. Czy ładowarka sama przestanie ładować gdy osiągnie ten poziom czy trzeba tego pilnować? Dodam, że mam ładowarke Redox Alpha V2.

Na koniec dodam, że mam baterię firmy redox o pojemności 1200 mAh i napięciu 7,4

Z góry dziękuje i Pozdrawiam.

Zbędny, karabin może przestać strzelać nawet wtedy, gdy akumulator zejdzie do 3,5V na celę w zależności od zamontowanej sprężyny. Ogółem lepiej jest brać miernik napięcia Li-Po z wyświetlaczem LCD, wszystkie buzzery srery to zbędny wydatek. A takim miernikiem sprawdzisz zawsze i wszędzie, jakie masz napięcie w pakiecie.

Jak masz Redoxa Alpha V2, to podpinając balanser akumuatoria ładowarka sama będzie pilnować napięcia cel i przestanie ładować, gdy napięcie w jednej z cel osiągnie 4.2V.