McKwacz Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Witam! Ostatnio moja cymka nabawiła się usterki - po naciśnięciu spustu było słychać tylko ciche stuknięcie i tyle. Nie jest to wina bateri - sprawdzałem na broni kumpla. Odkręciłem silnik - silnik działa. Prawdopodobnie coś w gearboxie się zacieło. Można to jakoś sprawdzić bez rozkręcania całkowicie kałacha? I jeszcze jedno pytanie - jeśli replike kupiłem w gunfire.pl to jeśli oddam do serwisu specshop w Poznaniu to stracę gwarancję? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Problem na 99% leży w gb, więc bez jego rozkręcenia się nie obędzie. Polecam lekturę: http://gunfire.pl/Dzial-techniczny-cabout-pol-109.html#Zasady%20serwisowania Taniej wyjdzie ci wysłanie do GF, niż naprawa w specu (który nie ma opinii dobrego sklepu na serwis). Oczywiście zakładam tutaj, że replika jest na gwarancji, i nic w niej nie grzebałeś, a do uszkodzenia nie doszło po zacięciu w lufie - zostawia to łatwe do rozpoznania ślady. Jeśli masz problem ze spakowaniem to polecam oryginalne pudełko, i czarną folię "stretch" dostępną po rozsądnych cenach w Castoramie (np. na góreckiej), i to owinąc w kluczowych miejscach taśmą pakową. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts