Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 ARES nieprawidłowa pozycja tłoka

Recommended Posts

Witam

Jakiś czas temu sprowadziłem z Hong Kongu nowa replikę G36 V. Z wygląfu bylo ok ale po sprawdzeniu na chrono okazało się ze jest tylko 250 fps. Rozebrałem gearboxa i sprawidziłem szczelność poszczególnych elementów. Okazało się że głowica tłoka miala duży luz na oringu. Wymieniłem głowicę oraz tłok. Efekt strzykawki osiągany już po przesunieciu tłoka o 5 mm w kierunku dyszy.

Ponownie sprawdziłem na chrono i wyszło 300 fps.

Zastanawiałem się co może być przyczyną wpadło mi do głowy że może ze sprężyną jest coś nie tak.

Kupilem nową Guardera M130 i nie poprawilo to rezulatów.

Ale dzisiaj zauważyłem dziwną rzecz.

W ogniu pojedyńczym tłok nie dochodzi do głowicy cylindra. Zatrzymuje się jakieś 3 cm od niej.

Wydaje mi się że to może być przyczyną ale nie wiem jak ten problem rozwiązać.

Czy ma ta no wpływ że silnik wykonuje jakiś dodatkowy obrót czy może położenie krzywki sterującej przerywaczem na kole tlokowym jest nie prawidłowe?

Miał już ktoś może z was podobne problemy?

Z góry dziękuje za pomoc

3 cm przed głowicą cylindra wypada gdzieś w jego połowie więc to bardzo dziwna sytuacja. Silnik może na singlu zacząć naciągać sprężynę ponownie, ale na sp130 nie powinno już tak być.

A bez zatykania dyszy tłok chodzi w środku bez oporów? Może poszerz otworki w głowicy tłoka o ile w ogóle jakieś są.

Tłok chodzi w cylindrze bez oporów, dziwne jest jeszcze to że jak zwolnie sprężynę( funkcja Bolt catch) to tłok przesuwa się do prawidłowej pozycji. Jednak gdy z tej pozycji w trybie pojedyńczym silnik nie reaguje na spust. Żeby znowu strzelić muszę przełączyć w tryb auto strzelić serię. Później znowu w tryb pojedyńczy i znowu problem z pozycją tłoka.