Korkoran Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Witam, Poszukuję osłony, która zapewniła by optyce ochronę przed kulkami. Mam jednak problem, gdyż luneta wspomniana w opisie nie ma żadnego gwintu oraz ma dość duże ścięcie przy obiektywie( co widać na zdjęciu pod spodem). Szukałem już w większych sklepach, ale nie mogłem znaleźć nic co by się do tej lunety nadawało. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Kup gogle BHP, ostry nóż do tapet, drobnoziarnisty papier ścierny, oring hydrauliczny odpowiedniej średnicy (wszystko w PraktiCasto), dotnij, wyszlifuj krawędzie i wstaw z oringiem na wcisk. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 Swego czasu, kiedy pytałem o ta lunete, mówiono mi, że soczewki są ze szkła wystarczająco grubego, zeby kulka ich nie uszkodzila. Niemniej patent z goglami i ostrym nożem działa i jest chyba najlepszym wyjściem. :) Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted May 27, 2013 Author Report Share Posted May 27, 2013 Nath dzięki za radę - w takim razie idę do Castoramy się uzbroić :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts