agentsamon Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Witajcie! Zamierzam w swojej giecie wymienić gumkę, aczkolwiek na jaką? Dużo osób mówi "Weź zieloną G&G" czy "Weź przezroczystą Guardera" ... No to którą? Ewetualnie polećcie jakąś inną. Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Ja w swoim kałachu Boyi zmieniłem na zieloną G&G i muszę powiedzieć że jestem miło zaskoczony. Gumka jest świetna. Znacznie poprawiła tor lotu kulki (leci "bardziej prosto") i w niewielkim stopniu zasięg. Spokojnie mogę ci polecić tą gumkę bo tuning za tą cenę w porównaniu do efektów jakie daje jest super. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Wszystko lepsze od stokowego ogumienia z chińskiej replice. Jednak oprócz samej marki istotne też jest dobranie odpowiedniego dystansera. Można użyć tych dodawanych do gumki, można go zrobić samemu. Istotne by był odpowiedniej szerokości, grubości i z odpowiedniego materiału. Sama gumka G&G zielona, biały czy czarny Guarder albo Systema Energy - to połowa sukcesu. Już miałem wiele gumek, łącznie z powyższymi, jedne działały dobrze na stokowej komorze, inne nie działały w ogóle. Po wymianie komory, dyszy, dystansera wszystkim się znacznie poprawiły osiągi. Gumki przeźroczyste ze względu na swoją delikatność raczej nie nadają się na zbyt długi użytek w replice 350fps+ Czarny guarder to kawał upartego kloca i mi działał tylko na 450fps+ Systema działała w każdych warunkach, moim zdaniem wybacza wszelkie błędy i niedociągnięcia stokowych części (np komory) G&G zielona zachwyciła mnie dopiero po wymianie komory, na stokowej było beznadziejnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts