Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumka HU - Pomocy!

Recommended Posts

Ja w swoim kałachu Boyi zmieniłem na zieloną G&G i muszę powiedzieć że jestem miło zaskoczony. Gumka jest świetna. Znacznie poprawiła tor lotu kulki (leci "bardziej prosto") i w niewielkim stopniu zasięg. Spokojnie mogę ci polecić tą gumkę bo tuning za tą cenę w porównaniu do efektów jakie daje jest super.

Wszystko lepsze od stokowego ogumienia z chińskiej replice. Jednak oprócz samej marki istotne też jest dobranie odpowiedniego dystansera. Można użyć tych dodawanych do gumki, można go zrobić samemu. Istotne by był odpowiedniej szerokości, grubości i z odpowiedniego materiału. Sama gumka G&G zielona, biały czy czarny Guarder albo Systema Energy - to połowa sukcesu. Już miałem wiele gumek, łącznie z powyższymi, jedne działały dobrze na stokowej komorze, inne nie działały w ogóle. Po wymianie komory, dyszy, dystansera wszystkim się znacznie poprawiły osiągi.

Gumki przeźroczyste ze względu na swoją delikatność raczej nie nadają się na zbyt długi użytek w replice 350fps+

Czarny guarder to kawał upartego kloca i mi działał tylko na 450fps+

Systema działała w każdych warunkach, moim zdaniem wybacza wszelkie błędy i niedociągnięcia stokowych części (np komory)

G&G zielona zachwyciła mnie dopiero po wymianie komory, na stokowej było beznadziejnie.