trzyczternascie Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Witajcie,prosiłbym o pomoc w rozwiazaniu pewnego problemu z ump Aresa.Replika dzis strzelała swietnie,jest całkowitym stockiem ale zasieg skuteczny wynosił 60-65m w sylwetke bez problemu (mierzone) Replika padła własnie podczas pomiarów zasiegu, nagle przestała działac. Nauczony problemem ze spadajacymi kabelkami z silnika rozkreciłem pokrywe silnika nacisnałem kable ale nie pomogło. Odkręciłem dolne body z gearboxem aby sprawdzic kable wewnątrz repliki (gearboxa nie rozkręcałem) okazało sie, że jednak były to kable przy silniku i replika zaczęła działac. Jednak juz ze znacznym spadkiem mocy.Sprawdziłem wiec hop up, kołnierz był lekko postrzępiony, wiec od razu wymienilem gumke na systeme energy czarną.Niestety nie pomogło,Hop up rozbierałem jeszcze dwa razy. Nie zapomniałem o dystanserze, regulacja gumki działa, wsuwa sie i wysuwa do przewodu lufy. Kołnierz wydaje sie byc równo ułożony .Problem niestety nie znika, zasięg spadł o jakieś 20 metrów. Czy ktoś może wiedzieć w czym tkwi problem? Quote Link to post Share on other sites
adame12 Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Przyłączam się do problemu, tylko że replika to m4, czasami pluje kulkami a czasami po prostu wystrzeliwuje kilka na małą odległość, po dłuższej seri lecą na podobną odległosć jak kiedyśtylko że skręcają strasznie zaraz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts