Adamf Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Czy wie ktoś może jak się nazywa układ odpowiedzialny za ogień pojedynczy w replikach? Chodzi o jak najprostszy, schemat mile widziany. Link to post Share on other sites
narkus Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 jedyne sensowne rozwiąznie to układ taki jak to bursta. Schemat masz tutaj tylko niestety jest mało czytelny http://s170.photobucket.com/user/CLYVZ/media/555-3burst%20AEG%20Mosfet/MicrosoftPowerPoint-555-3BurstMo-1.jpg.html Link to post Share on other sites
Adamf Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Takie układy można kupić do samodzielnego montażu, prawda? Link to post Share on other sites
narkus Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 tego nie wiem, ale jak masz cierpliwość i czas to możesz zrobić taki układ sam, tylko nie bierz się za coś takiego jak nie masz podstaw elektroniki. Link to post Share on other sites
Adamf Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Że zrobić sam mogę to ja wiem, ale kupić będzie szybciej. Słyszałem coś o jakimś mosfecie, to nie jest taki układ? Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Mosfet między innymi może mieć taką funkcję, dowolnej kontroli nad ilością wystrzelonych kulek po naciśnięciu spustu. Link to post Share on other sites
hindus Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 http://www.gatee.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=57&lang=pl może o to chodzi? Link to post Share on other sites
Adamf Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 O to, tylko że potrzebuje na napięcie 4,8v, a to jest od 5v. Staram się zmontować coś użytecznego z tego: http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-522-Pistolet-na-kulki-UZI-MINI-D93.html Zamierzam wstawić dłuższą, precyzyjną lufę, dorobiłem drucianą kolbę, części będą stopniowo wymieniane na metal a teraz jestem na etapie elektroniki. Chociaż w planach jest też nowa sprężyna, akumulator i silnik to wtedy to by było ok... Ostatnie pytanko, czy da się dostać mniejsze? Link to post Share on other sites
slepy Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Szczerze wątpię, aby części tego czegoś były kompatybilne ze standardem TM. Więcej dołożysz kasy do tego badziewia niż jest warte, a i tak nie będzie nigdy dobrze strzelać. Link to post Share on other sites
Luminofor Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 To tak jakbyś z Tico próbował zrobić ferrari. Wątpię, że ci się uda, prawdopodobnie nie znajdziesz pasujących części. Nawet jeżeli, to i tak pewnie długo nie pociągnie. Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Gra nie warta świeczki mówiąc krótko. Lepszym pomysłem jest małe lipo 7,4V do AEPa Cymy. Mają poniżej 200fpsów a na takim lipolku to naprawdę fajny rof :) Link to post Share on other sites
Adamf Posted June 23, 2013 Author Report Share Posted June 23, 2013 Bardziej traktuje ten projekt jako rozrywkę, nie jako wykombinowanie dobrej broni za grosze Link to post Share on other sites
Recommended Posts