MatthewKrK Posted June 30, 2013 Report Share Posted June 30, 2013 Witam, Ostatnio kupiłem na allegro używaną cm.028.Karabin na początku strzelał normalnie,ale dzisiaj byłem postrzelać sobie na działce.Wystrzeliłem kilka kulek na ogniu pojedynczym,a później na ciągłym.Karabin po chwili przestał strzelać,bardzo mnie to zdiwiło,ponieważ od razu gdy to się stało wyciągnąłem batke i była on bardzo ciepła.Następnie ściągłem rączke(tam gdzie znajduje się GB)i cały mechanizm też był bardzo ciepły.Popinałem replikę pod inną baterię i działo się to samo w mechaniźmie było słychać jakiś ruch przy naciśnięciu spustu,ale wogule nie strzelał. :icon_cry: Czy ktoś wie o co chodzi,ile by kosztowała taka naprawa lub czy można naprawić to samemu? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jasiek_One Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Ja Miałem ten sam problem. Zdejmujesz rączkę i dokręcasz dwie śrubki na górze rączki. Mi jak dotąd działa. Mam nadzieję, że pomogłem Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Wiem o co chodzi wyciągnij silnik, a potem musisz go tam włożyć . Quote Link to post Share on other sites
Szymi z lasu Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Te kałasze mają powidzmy "luz" pomiędzy koszem a silnikiem. musisz dokręcić śróby po zdjęciu kosza rączki + ja jeszcze z kumplem podkleiliśmy wszystko izolacją (ścianki kosza rączki) żeby pozbyć się tego luzu i śmiga jak nowe :) Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) miałem to samo. tylko że ja miałem zjechany gwint trzymający śrubę i sama się luzowała, dałem między kosz a silnik cieniutką podkładkę i pomogło Edited July 1, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
MatthewKrK Posted July 2, 2013 Author Report Share Posted July 2, 2013 Dzieki wszystkim karabin strzela zamykam!!! Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Pochwal się jak naprawiłeś?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts