Prokowal Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Witam, jestem w kropce podkładkuje juz od 5 godzin gb v7 firmy CM. Co mi dokładnie sprawia ból, otóż kiedy mam już pierwsze koło zębate podkładkowane dokręcam silnik i nagle słyszę takie uderzanie ząb o żab i tarcie. Powiedcie mi czego to może byc przyczyną, z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Frank3n Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Witam, jestem w kropce podkładkuje juz od 5 godzin gb v7 firmy CM. Co mi dokładnie sprawia ból, otóż kiedy mam już pierwsze koło zębate podkładkowane dokręcam silnik i nagle słyszę takie uderzanie ząb o żab i tarcie. Powiedcie mi czego to może byc przyczyną, z góry dziękuje. Jak już spodkładkujesz zębatki to zostaw tylko je w szkielecie i przez otwór gdzie jest cylinder poruszaj nimi . Jeżeli bd słyszał opór odejmij podkładkę jeżeli nie to znaczy ze jest git . Wiem z własnego doświadczenia że V.7 się ciężko podkładkuje ,sam miałem :D Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 2, 2013 Report Share Posted July 2, 2013 Najpierw spodkładkuj silnikową zębatkę tak by jak najlepiej zgrywała się z zębatką silnika. Dopiero później pozostałe dopasowuj do silnikowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts