crash_atf Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Witam :) Ludzie mam wilki problem :/ Mam PJ4 RIS. Padł mi GB. Kupiłem szkielet JG 8mm, lożyska MODIFY kulkowe. Niestety próba dopasowania zebatek ze starego gb czyli a&k jest chyba nie możliwa. Otwory są raczej osiowe bo jak wkladam zębatki MODIFY to jest ok. Chroboczą bo nei wypodkładkowane, ale chodzą. Natomiast jak włożę zębatki a&k to tłokowa obraca sie o 180 stopni i koniec zacina się. Kombinowalem z podkładkami ale to nic nie daje. Kompletnie bez podkładek tez w żadnej pozycji nie chcą się obracać. Co może byc przyczyną ? Dodam jeszcze, że szkielet tak dopiłowałem, że zebatki na pewno o niego nie haczą. Odnoszę takie wrażenie jakby zęby jakoś krzywo zachodziły na siebie i w dwoch miejscach hacza i koniec. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Próbuj podkładek- po jednej zębatce zrobisz powoli i musi pasować. Może zębatka środkowa jest wygięta? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 wkładaj zębatki po kolei któraś musi się gdzieś blokować Quote Link to post Share on other sites
crash_atf Posted July 8, 2013 Author Report Share Posted July 8, 2013 Dzięki na podpowiedzi. Okazało sie że środkowa zębatka jest krzywa w sensie krzywy jest bolec. nie wiem jakim cudem ona się skrzywiła. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 A nie wyskoczyła ci może kulka z łożyska? Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Na tokarkę i prostuj :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts