Tded Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 (edited) Witam, mam problem z podwijającą się gumką Hop-Up. Zdjęcie idealnie obrazuje sytuację : http://img823.images...3/5598/33mk.jpg Dzieje się tak od wymiany gumki, wcześniej też do tego dochodziło, ale bardzo rzadko. Jakieś kilka dni temu wystrzelałem na tej gumce całego HighCapa i raz czy dwa miałem podwójny strzał, teraz bez wyraźnej przyczyny gumka się podwija i kulka nie jest w stanie wylecieć z komory, muszę ją wypychać śrubokrętem. Specyfikacja: Komora stockowa CM. Gumka Systema Czarna Lufa KWA Dysza aluminiowa od SHS Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Edited July 9, 2013 by Tded Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Za płytko nałożyłeś gumkę na lufę. Przez to dysza podwija kołnierz gumki. Tak samo kulka go podwija. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 9, 2013 Report Share Posted July 9, 2013 Lub komora jest źle wykonana Quote Link to post Share on other sites
Tded Posted July 10, 2013 Author Report Share Posted July 10, 2013 Wciskałem te gumkę na różne sposoby, ale prędzej czy później i tak się podwijała, z czasem zauważyłem, że rowek w lufie był troszkę za mały i gumka miała problem by się tam wcisnąć, oraz gumka nie obejmowała dokładnie lufy, lecz zostawało małe zgrubienie. Ostatecznie zamontowałem starą gumkę, jaka była wraz z zakupioną repliką, nie wiem jakiej jest firmy ale jest czarna i z sylikonu, i znacznie lepiej obejmuje lufę. Jeszcze nie złapałem na niej żadnej zacinki. Chyba przy niej pozostanę bo radzi sobie bardzo ładnie i lepsza gumka w moim przypadku chyba nie pomoże. Może kiedyś zielona G&G. ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts