Zojdi Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Witam, szukałem podobnego tematu, ale go nie znalazłem. Jeśli gdzieś znajduje się temat z odpowiedzią na ten temat to proszę jedynie o link. Problem: Niedawno do mojej repliki (VFC HK416D) włożyłem parę części. Wzmocniony Gearbox, zębatki, tłok, sprężynę, itd. Replika posiada Mosfet NanoAB (Active Break), okablowanie niskooporowe i używam baterii LiPo 2200. Nagle replika zaczeła strzelać sama. Tzn. niezależnie czy wybieram Safe, Semi czy Auto, po podłączeniu baterii replika strzela w auto bez użycia spustu. Czym może to być spowodowane? Jaką część wymienić? Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam, Zojdi Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Założyłeś dobrze sprężynkę odciągającą tą kostkę która wchodzi w styki? Lub czy nie przetarł się kabelek sygnałowy z mosfetu Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted July 14, 2013 Report Share Posted July 14, 2013 Na 1 lub 2 stronie tego działu znajdziesz odpowiedź, ciągle zakładane są nowe tematy które się powtarzają. Ale powiem - przebicie, mosfet albo kostka stykowa nie odbija. Quote Link to post Share on other sites
Zojdi Posted July 14, 2013 Author Report Share Posted July 14, 2013 Dobrze, dziękuje bardzo za Wasze odpowiedzi! Pozdrawiam! Zojdi Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted July 15, 2013 Report Share Posted July 15, 2013 (edited) W mosfecie pico gate`a wystarczyło odwrotnie podłączyć kable w sensie ten który ma iść do pakietu podłącazyć pod silnik i wtedy mosfet będzie zwarty i replika będzie od razu strzelać po podłączeniu pakietu - może źle kable podłączasz? Edited July 15, 2013 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts