Czarekino Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Witam, wymieniłem w swojej replice M4 od ARESa lufę, na lufę precyzyjną KM Head 6,04. Miałem do dyspozycji 3 stockowe gumki hop-up które w innych replikach dobrze podkręcają. Założyłem każdą i sprawdzałem jakie są efekty. W każdej podkręca podobnie, tylko gdzieś w okolicach połowy regulacji hop-upa kulka nie chce wylecieć z lufy, po prostu blokuje się. Jest to normalne zjawisko przy lufach precyzyjnych? Na chłopski rozum wychodzi na to, że dystanser tak dociska gumkę że dochodzi do momentu w którym kulka nie może się już przecisnąć? Używam kulek G&G 0,25. Edited July 17, 2013 by Czarekino Link to post Share on other sites
you-dash Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Jest to normalne zjawisko dla każdego rodzaju luf jednak nie w każdej replice musi się to pojawiać. Dzieje się tak wtedy gdy dystanser zbyt mono wciska wypustkę na gumce HU do okienka w lufie przez co kulka nie może się przecisnąć. Ważne jest aby w tym momencie przestać strzelać i zmniejszyć docisk HU. Link to post Share on other sites
Czarekino Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Dzięki za odpowiedź. *Zamykam /you-dash Link to post Share on other sites
Recommended Posts