ilUU Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Witam posiadam replike jg067mg i do handguarda mam zamiar włożyć oto ten akumulatorek - http://www.specshop....4V_1280mAh_20C_[1]_-_GE-00206-B Obecnie posiadam stockową batke o napięciu 8,4 Jednak słyszałem mit o kablach niskooporowych więc jak to jest? Czy przy tym akumulatorze będę musiał zmieniać kable na nisko oporowe . Edited July 17, 2013 by ilUU Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Nie musisz zmieniać kabli. Edited July 17, 2013 by Nitro Link to post Share on other sites
ilUU Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Wolałem się upewnić bo koszmary mam z tą stockową bateryjką chińską,Czyli reasumując kabli nie muszę zmieniać przy wymianie baterii na chinola,a mit kable niskooporowe mamy obalony:) Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Kable niskooporowe mają po prostu niższy opór, niż kable "nieniskooporowe", więc nie wiem, gdzie ty masz ten swój mit. Firmowe druty warto wymienić na lepsze, ale nie jest to konieczne przy wymianie baterii. Do czasu... Mimo wszystko jednak warto wymienić przewody na te o niższym oporze, bo przy takich kablach tłumacząc na chłopski rozum ta sama bateria starczy na dłużej, niż w przypadku fabrycznie montowanych. Edited July 17, 2013 by proteziaksaspl Link to post Share on other sites
ilUU Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 (edited) Ten mit to to że chińskie kable to "gówno" , ale wiadomo na pewno nie chce by styki się przepaliły więc wolałem się upewnić czy przy wymianie konieczne jest zmiana okablowania + mosfet czy może to zaczekać do końca gwarancji GB:) Edited July 17, 2013 by ilUU Link to post Share on other sites
ilUU Posted July 19, 2013 Author Report Share Posted July 19, 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi ~close. *Zamykam /you-dash Link to post Share on other sites
Recommended Posts