Appreciated Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Witam. Od razu mówię, że mogę używać nieprawidłowego słownictwa do określania różnych części. W sprawach serwisowania jestem zielony. Ostatnio zabrałem się (wreszcie) za wymianę gumki Hop-Up w mojej Giecie. To był dopiero mój pierwszy raz. Z pomocą tego artykułu http://wmasg.pl/pl/articles/show/3964?highlight=gumka+hop+up zabrałem się do pierwszej wymiany gumki w życiu. Rozebrałem replikę jak na poradniku, ale jestem w kropce. Mam teraz przed sobą komorę, w której jest ten pierścień, kawałek plastiku (to chyba do podtrzymywania dystansera), dystanser (który wypadł z komory wraz z tym plastikiem) oraz ten półokrągły plastik z trzema ząbkami, sprężynę (tą z lufy) oraz lufę wraz z nałożoną nową gumką Hop-Up. Pytanie brzmi: Gdzie ten dystanser powinien się znajdować? Przypominam, że dystanser i ten plastik wypadły mi z komory podczas zdejmowania tego półokrągłego, plastikowego pierścienia, więc nie byłem w stanie zobaczyć ich miejsca przed "wypadkiem". Być może banalne pytanie, ale cytat z artykuły niewiele mi mówi: "Pod pierścieniem powinniście zobaczyć mały kawałek plastiku. Tam właśnie znajduje się dystanser." Nie ma też jakiegoś konkretnego zdjęcia. W Internecie także nie znalazłem jakichś dobrych fotografii ani informacji. Mam nadzieję, że mi pomożecie. :icon_razz2: Jeżeli na pytanie jest prosta odpowiedź, wykażcie trochę zrozumienia dla zielonego w tych sprawach. Pozdrawiam Ap Quote Link to post Share on other sites
Appreciated Posted July 20, 2013 Author Report Share Posted July 20, 2013 Zapomniałem, że oprócz fotografii są też filmiki... Dzięki. :icon_razz2: Wieczorem się do tego zabiorę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts