Mack00 Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Witam. Na wstępnie odrazu ujme iż jestem poczatkujacy. Jestem w posiadaniu repliki M4 RIS firmy A&K. Mam problem ze złożeniem przedniej lufy a dokładnie jak by to powiedzieć przykręceniem jej do reszty. Mam nadzieje ze moje zdjęcia wszystko wytłumaczą ;) http://pokazywarka.pl/ggijhm/ Na drugim zdjęciu te 2 części powinny być razem ale się połamały ;P Ale mniejsza z tym bo jak niby wszystko poskręcam to nie mogę założyć szyn bo sa za duże jakby ;/ Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 23, 2013 Report Share Posted July 23, 2013 Pierścienia delta się panie dzieju raczej nie rozkłada tylko jako całość odkręcasz albo specjalnym kluczem (ar wrench) albo kombinujesz z kluczami od roweru :). Mnie się wydaje żeś nic nie połamał, http://img695.imageshack.us/img695/7346/immagine1ov.png masz tu schemat, złóż do kupy, nakręć na gwint na korpusie. Quote Link to post Share on other sites
Mack00 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Złożyłem tak jak przedstawia schemat (musiałem skleić jedna rzecz :P) ale nadal nie mogę założyć szyn.. tak jakby muszka była zbyt blisko ale jej nie można ruszyć ;/ Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Z przodu górnej szyny masz taki dzyndzel. Jego się odkręca z tego, co pamiętam. Pobaw się nim. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 24, 2013 Report Share Posted July 24, 2013 Pod podstawą muszki masz dwa trzpienie, wybij je młotkiem i punktakiem a potem po założeniu szyny załóż podstawę muszki i zablokuj tymi trzpieniami, tylko pilnuj żeby frezy na lufie zgrały się z oczkami na trzpienie, inaczej nie pójdzie. Quote Link to post Share on other sites
Mack00 Posted July 24, 2013 Author Report Share Posted July 24, 2013 Oky dzięki nath jutro spróbuje bo dzisiaj nie mam czasu i dam znać ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 25, 2013 Report Share Posted July 25, 2013 Ach, i pilnuj żeby Ci się zgrała dziura na atrapę rury gazowej z rzeczona atrapą (w niektórych replikach ciężko się wkłada atrapę do gniazda). Jak pierwszy raz rozłożyłem front to o tym zapomniałem i byłem zaskoczony, że niby wszystko OK, ale frez mi się nie zgrywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts