Hammett Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Witam Ostatnio wyskoczyłem w moich polskich pustyniaczkach do opuszczonej fabryki farb. Po powrocie do domu zobaczyłem że moje przedtem jasne buty są teraz prawie całe kolorowe... W fabryce wszędzie było pełno barwników w proszku... Podeszwami się nie przejmuję bo pewnie farba zejdzie po kilku kilometrach na piasku, ale gorzej ze skórą- nie mam pojęcia czym to domyć... Z góry dzięki za wszelką pomoc Quote Link to post Share on other sites
Klojtex Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Hm. Jakby to była licówka to nie byłoby problemu. Poszukaj mydełek do skór(są zdaje się osobno do licowej i osobno do nubuku) albo zapytaj jakowegoś szewca, a nóż będzie miał godną uwagi ideę. Jest jeszcze pytanie czy chcesz ryzykować, sposobów kilka jest ale większość grozi uszkodzeniem obuwia. Ps:Te "plamy" są na większych powierzchniach czy raczej konkretne, małe punkciki Ci się porobiły? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts