Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A3 [PJ] - Problem z Elektryką albo z GearBox'em

Recommended Posts

Pisałem jakiś czas temu bo żółty byłem w tych sprawach i żółty będę dalej póki co i chcę zdobyć informacje na owy temat lecz mili koledzy z forum zmieszali mnie z błotem:

(Kup cm.028 i nara...) żenua... Takżę proszę by wysoko wyspecjalizowani Fanatycy Polecania CM.028 zajeli się sobą bo ileż można, wracając do tematu.

M'ka - M16A3 [PJ] Kupiony u Krackmana (Taiwangun.com) jakieś 2 lata temu. (Prawdopodobnie felerny model) Ps. Nie, nie wymienie jej na CM.028 bo bo bo jak to co niektórzy aż krzyczą na forum czy na czacie jak się chce ktoś zapytać o coś.... Na pochybel chłopakom :icon_smile:

GBv2 [Ultimate] (taki ameliniowy błyszczący :3) (Stary przywiozłem ze strzelanki pęknięty)

Silnik High-Torque Długi - [Guader]

Sprężyna M130 - (Stock)

Batka - LiPo 11,1v [Turnigy] 2,65mAh ładowana na iMaxB6

Elektryka - Kable głośnikowe + Cyna z Kalafonią i troche izolacyjnej oraz nieco czasu (czyt. pare dni)

Replika sama z siebie zjadła dwa tłoki: stockowy Plastik i Poliwęglan dokupiony, teraz ma w sobie aluminiowy tłok z jednym zeszlifowanym ząbkiem tak jak to miało miejsce w poprzednich tłokach.

(Kopiuj > Wklej tyle że inny materiał tłoka)

Problem jest taki: Dziś (02-08-2013) przyszła mi rączka pistoletowa do M16, chwila męczarni i wszystko pomontowane. (w starej rączce gwinty na śruby już się popsuły)

Próbuje wystrzelić: Raz strzeli jak by normalnie oddał strzał, zaraz zawierci coś i cisza, nie kręci już a po chwili kable się grzeją. Problem ten jest od nowego GB, na starym było w miare okej, gdyby ktoś pytał, tak, na starym GearBox'sie był już ten silnik i 11,1v LiPo

Pytanie: co mam zrobić z tą emką żeby zaczęła działać...

Opcja: Do śmieci, przez okno i do śmieci oraz na opał odpada. Za dużo w nią czasu i kasy włożyłem,

(tak, tak byłem głupi bo nie wiedziałem, a zawsze chorowałem na M16 a później Marines czy Rangersów robić mi się zachciało...)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :icon_smile:

Gdyby ktoś chciał ujrzeć tak o poglądowo replikę to proszę:

https://photos-5.dro...OplR2v8sGrDWcGM

Batka - LiPo 11,1v [Turnigy] 2,65mAh ładowana na iMaxB6 < -tu sie waszmość z tą pojemnością coś pomyliłeś. :P Jak już to 2,65Ah czyli 2650 mAh ;)

A co do problemu - 130 już to nie taka słaba sprężyna... masz może zdjęcia uszkodzonych tłoków?

Gdyby można byłoby to bym nawet podpiął już ten karabin pod pręty uranowe ^^ tak mnie denerwuje ale zrobie

Plastik Stock Biały, Zielony kupiony Poliwęglan [JBU] poszedł się kochać wraz z GB na w.w. strzelance

https://photos-2.dropbox.com/t/0/AADMGSFJVbQRTYIlQVHm4Nz8q_Y1y_HYggSXbPwxPMqVvQ/12/135288111/jpeg/1024x768/3/1375470000/0/2/SAM_0517.JPG/QOYuPwOW0l3mxM7Bqya0O_XDS0QT5drMbNhE80yi-90

Ja być ciemna masa, prosiłbym o wytłumaczenie albo chociaż o link czy cokolwiek na temat tego AOE. Ale tak do rzeczy i przepraszam że będę nie miły, ale czy to ma jakiś związek z dziwną pracą silnika itd..? Przepraszam jeszcze raz za moje uber słabe zaznajomienie się z tym