Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

magazynek hi-cap beryl

Recommended Posts

od razu zaznaczam, że nie mogłem znaleźć, ku mojemu zdziwieniu, żadnego tematu z takim problemem jak mój, więc jeśli ktoś ma link do takiego, będę wdzięczny.

do rzeczy:

wczoraj zakupiłem sobie nowego beryla, do tej pory jechałem na tańszych chińczykach, uznałem, że pora przerzucić się na coś droższego. tak więc, co naturalne, postanowiłem przetestować broń "w polu". okazało się, że już na samym wstępie bron nie wystrzeliwuje mi dostatecznie dużo kulek, mam dokładniej na myśli, że po nakręceniu magazynka strzelam serią i karabin przestaje wyrzucać kulki po wystrzeleniu tak na oko 7 sztuk, czasem się zdarzy że wystrzeli więcej - czasem mniej. Dla pewności, że to magazynek, odwróciłem broń do góry nogami i wszystko cacy.

poprzednio stosowałem magazynki do emek, ale problemy w nich u mnie dotyczyły głównie jakichś śmieci, które dostawały się do środka. tutaj po rozebraniu magazynka nie mam pojęcia, co jest nie tak.

i tu leży pies pogrzebany - jeżeli jest niedokręcony, to całe moje doświadczenie w asg, choć nie jest superwysokich lotów, legło w gruzach. to samo tyczy się sprężyny. gdzieś na innych forach wyczytałem o hop-upie, ale jeszcze nawet go nie ruszyłem, z resztą gumka by blokowała też kulki nawet, gdy odwracałbym replikę do góry nogami. w najgorszym przypadku czeka mnie kupno nowego magazynka, ale tak od razu na wstępie żeby nie działał? we wszystkich poprzednich magazynkach, jakie używałem do tej pory wystarczyło dokręcić hi-capa tak, aby po prostu kulki doszły do góry i zaczął pojawiać się opór w zębatce. to jest w ogóle możliwe, aby było inaczej? każdy hi-cap jaki rozkręcałem, tzn. do emek i akaczów de facto nie różnił się niczym w środku od tego tutaj z wyjątkiem kształtu. mechanizmy identyczne