Basior373 Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Witam, posiadam pistolet Beretta M92 firmy KJW zasilany green gazem. Czytałem w poradnikach, że przed czyszczeniem lufy wyciorem, należy ustawić hop up na 0, stąd moje pytanie. Jak mogę sprawdzić, czy mam regulowany hop up czy też nie? Jestem nowicjuszem, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam, Basior373 Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Miałeś w komplecie taki mały klucz imbusowy ? - jest w komplecie z repliką, która ma regulowany HU. - To pierwsza wskazówka ;-) Możesz też zdjąć zamek i jak go odwrócisz, powinien być w konstrukcji taki mały otwór, właśnie na w/w imbus. Tam się reguluje HU. Zerowe ustawienie jest pokazane w instrukcji. PS. Mówię o wersji z blow-back ; ale zapewne wersje bez odrzutu zamka mają regulację w taki sam sposób (jeśli mają). - A jaką masz wersję ? Quote Link to post Share on other sites
Basior373 Posted August 20, 2013 Author Report Share Posted August 20, 2013 Ja posiadam wersję z Blow Backiem. Chyba już namierzyłem tą regulację, faktycznie na obudowie Hop Up'a, jest dziurka, tylko teraz, żeby go wyzerować, jak zaleca się przy czyszczeniu wyciorem, muszę dokręcić ten imbus czy odkręcić? Muszę poradzić się Was, gdyż pistolecik kupiłem używany, bez żadnych papierów... ;) Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Link do instrukcji do Twojej Beretty. Na przedostatniej stronie jest info o regulacji HU. Niestety w jęz. ang., ale producent nie dostarcza na naszym rynku tłumaczenia. http://www.greekairsoft.gr/manuals/manual.asp?Manufacturer=KJWORKS&Filename=KJW+KM9+Series+92+Manual%2Epdf Generalnie jest tak, że ustawienie "zerowe" powinno być wtedy, gdy klucz jest ustawiony wzdłuż osi zamka. A sama regulacja odbywa się w lewo lub w prawo, ale nie więcej niż 45 stopni. Więc jak włożysz imbusa, to powinno być łatwo widać, na ile jest podregulowany HU. Quote Link to post Share on other sites
Basior373 Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 (edited) Angielski znam biegle, także nie będzie problemów z doczytaniem się. Dzięki wielkie za pomoc, Jarku! :icon_wink: Edited August 21, 2013 by Basior373 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts