Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, od dłuższego czasu nie mogę uporać się z problemem jaki wystąpił w moim gb v2. Otóż replika przestała strzelać z dnia na dzień. Na początku tłok blokował się w tylnim położeniu, najprawdopodobniej było to spowodowane przez uszkodzoną prowadnicę sprężyny, której uszka były wykrzywione - pewnie za mocno dokręciłem śrubę w prowadnicy kolby. Dzisiaj wymieniłem prowadnicę sprężyny na nową. I teraz tłok cofa się do tyłu tylko o jakiś centymetr - o tyle mniej więcej przesuwa się dysza - dalej nic. Próbowałem na dwóch różnych silnikach, bateria to lipol 11.1V. Miał ktoś może podobny problem? Proszę o pomoc.

ou4l82.jpg

149rtae.jpg

Złożyłem wszystko do kupy i jest ok poza nieco grzejącym się silnikiem. Jednak problem teraz nie leży tutaj. Otóż mam teraz problem najprawdopodobniej z komorą - zamontowałem komorę G&P i kulki jeśli w ogóle lecą to na 5 metrów albo dwie naraz. Zmieniłem komorę na CA i jest lepiej jak w przypadku G&P bo kulki lecą na jakieś 35m chociaż to jeszcze nie to czego oczekuję - czasami strzela dwoma kulkami naraz, a po 30m kulki często latają gdzie chcą. Moc repliki to ok. 430fps, zamontowana zielona gumka G&G, nowa uszczelniona dysza SHS. Wie może ktoś gdzie leży przyczyna?

1. Niestabilna komora, nie jest odpowiednio przyciśnięta do gb.

2. Nowa dysza może być za krótka.

3. Lipne uszczelnienie.

4. Źle założona gumka lub się podwinęła, być może jest też smar na gumce od wewnątrz.

5. Za mocno podkręcony hopek.

6. Kołnierz gumki jest ciasny i hamuje kulki (miałem z zieloną kilka takich przypadków, po poszerzeniu kołnierza działa).

1. Co do tego pkt to zgubiłem ostatnio oryginalną sprężynkę i zastąpiłem ją wyjętą z długopisu - aczkolwiek jest ona nieco za duża - ktoś ma jakiś pomysł?

2. To akurat odpada bo nowa ma taką samą długość jak stara.

3. Komorę uszczelniłem teflon-fixem, a dysza posiada swoją własną uszczelkę.

4. Tak jak wyżej, uszczelniłem i wyczyściłem dokładnie gumkę/

Zauważyłem że dysza nie pracuje jak powinna, otóż czasami nie cofa się do końca - czy może być to spowodowane popychaczem dyszy?