Karol93 Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Witam. Rece juz mi opadaja i nie wiem co z tym zrobic, wiec trzeba tu napisac. Posiadam replike M4 GP RAS 2. Ostatnio kolega wymienial mi tlok bo ten powoli zaczal tracic zeby. Po wymianie, na strzelance okazalo sie ze mag nie wchodzi, nie wiadomo dlaczego. Myslelismy ze cos ze sprezynka na komorze jest nie tak, lecz z komora jest wszystko dobrze. Magazynek w ogole nie lapie komory, nie na chodzi na nia kanalikiem. Probowalem na roznych magach, nawet na innej komorze i ciagle jest to samo. Oczywiscie po zdjeciu frontu moge dopasowac komore pod magazynek. Teraz najsmieszniejsze - Po zdjeciu frontu z upper reciverem, podpialem magazynek pod komore z lufa, na to nalozylem front, spialem pinem i sie trzymalo... do pierwszego wyciagniecia magazynka! Probowalem zaobserwowac co jest nie tak po wypieciu magazynka po tych cudawiankach (^) lecz komora ani drgnie po wypieciu. Ciagle jest w tej samej pozycji... Halp. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 Z tyłu ścianki gearboxa (tam gdzie jest śruba dociskająca kolbę) powinna być okrągła guma ok 0,5-1 mm grubości (redukuje natężenia z gearboxa na lower-receiver ). Sprawdź czy wam się, gdzieś nie zawieruszyła przy montażu. Więcej pomysłów nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Karol93 Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 Dobra problem solved. Zapomnialem ze wymienialem na tych dniach takze lufe zew. na cqb, i byla lekko przekrzywiona o milimetr. Dzieki za sugestie raubritter. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts