fishdick Posted August 29, 2013 Report Share Posted August 29, 2013 Cześć! Przymierzam się do zakupu nowych butów. Prawdopodobnie Danner, albo Belleville. Modeli jest w ciul więc się jeszcze nie zdecydowałem. Rozważam też inny kolor niż czarny, ale piaskowy odpada. Alternatywą byłby sage green. I tu pytanie: Jak ten kolor naprawdę wygląda? Co widzę zdjęcie to odcień jest inny, albo bardziej szary, albo bardziej zielony. Są gdzies jakieś fotki sage green na tle szpeju w innym kolorze, zeby porównać? Może ktoś ma i mógłby skomentować? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 Jestem szczęśliwym posiadaczem Lowa Zephyr Mid w Sage. Moim zdaniem wygląda bardzo fajnie i jest o wiele lepszy w naszych warunkach niż desert czy czarny. Sage Green w implementacji Lowy to coś pomiędzy zielonym i szarym, jakby foliage green tylko chyba ciemniejsze. Część tekstylna jest jaśniejsza a skórzana ciemneijsza, bardziej nasycona. Wydaje mi się że różne firmy mogą mieć nieco inny odcień. Nie mam fotek na tle szpeju niestety Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Lowa Zephyr Sage Green i A-TACS FG Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Hmmm ... . Na tym zdjęciu są bardziej coyotowate niż moje. Ta fota jest bliższa rzeczywistości Quote Link to post Share on other sites
fishdick Posted September 2, 2013 Author Report Share Posted September 2, 2013 Ha! No właśnie. Ten kolor chyba wydaje się mieć różne nasycenie zależnie od oświetlenia, nie wspominając o retuszu na niektórych zdjęciach. Zauważyłem, że na fotkach pstrykanych we wnętrzach z fleszem takie buty wydają sie być jasno szare, a w plenerach w naturalnym oswietleniu wpadają bardziej w szarą zieleń. W międzyczasie wygrzebałem to: http://www.njairsoft...d-combat-boots/ Wydaje się bliskie rzeczywistemu odcieniowi i fajnie się prezentuje na ściółce. Pewnie będą jakieś drobne różnice zależnie od producenta, ale kolor podoba mi się coraz bardziej i chyba się na niego zdecyduję. A tak z nieco innej beczki. Czy US Army poszła na ten kolor ze względu na właściwosci kamuflażowe, czy to po prostu jeden z tych nielicznych kolorów, które się nie gryzą za bardzo z "pidżamkami" w UCP? A! I dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted September 2, 2013 Report Share Posted September 2, 2013 O ile wiem to USAF "przeszło" na Sage w swoich butach a nie Armia Quote Link to post Share on other sites
fishdick Posted September 3, 2013 Author Report Share Posted September 3, 2013 Prawda. Za dużo masła w diecie dyktatora... Jeżeli Air Force, to pewnie dla lansu. Albo brud mniej widać na nich. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts