Arti2 Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) Witam. Świeżo co kupiłem replikę i mam trochę problemów i pytań. Od razu mówię, że wedułg mnie nie ma sensu zakładać 30 nowych tematów więc wszystko napiszę tutaj. 1. Problem, a może nie problem to akumulator. Schowek na niego mam w przedniej części karabinu (Chwyt przedni, podłużny chyba tak się mówi) Nie mogę go wsadzić, tzn mogę, ale nie zatrzaskuje się do końca chwyt po wsadzeniu i jest szpara zwężająca się ok 1 cm. Siedziałem nad tym cały dzień i nic nie wykombinowałem 2. Czy na trybie ognia SAFE powinny latać kulki ? Jestem dość mocno zbudowany i silny, nie lubię się pieścić i jak spust naciskam to do końca, tylko pytanie, czy na SAFE MODE po całkowitym naciśnięciu spustu, karabin powinien strzelać. 3. Jak mogę zamontować chwyt przedni do mojej repliki, co muszę dokupić ? 4. W instrukcji nie ma tego nigdzie napisane ile powinienem ładować akumulator. Mój to GFC ENERGY 1600mAh 1,2V ni-mh 2/3A. 5. Czemu kulki wylatują z mojego magazynka tzn. Podkręcam to kułeczko pod magazynkiem i strzelam. Po chwili chcę sprawdzić ile mam jeszcze kulek w magazynie, wysuwam go przyciskiem z boku karabinu i wylatuje nagle 15-20 kulek Nie linczujcie mnie od razu. DOpiero zaczynam z asg, szukałem w internecie, lecz to za mało. Pracuję cały dzień i na szukanie w internecie mam dosłownie parę minut w ciągu dnia, Z góry dziękuje Artur Edited September 11, 2013 by Arti2 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 (edited) 1. Nie jestem w stanie ci pomóc na podstawie tego opisu. Może daj zdjęcie? 2. Jeśli możesz nacisnąć spust na SAFE, to znaczy że masz uszkodzoną replikę, bo na SAFE spust powinien być mechanicznie zablokowany. O strzelaniu nie ma mowy 3. Jeśli chodzi o pionową rączkę, to dokup sobie szynę RIS. Taka pasuje http://azteko.pl/125-mm-szyna-montazowa-black-p-4468.html mam dwie takie (góra i dół), polecam, dobrze pasują do okładzin od M4A1. Najprostszy sposób na przymocowanie ich to opaski zaciskowe do kabli - te o szerokości 4mm dają radę. 3 takie opaski, mocno zaciśnięte i szyna siedzi zadziwiająco sztywno. Potem do tej szyny musisz założyć rączkę. Na przykład taką. http://azteko.pl/chwyt-prosty-na-ris-p-44.html W zasadzie podałem ci najtańszą możliwą opcję. 5. To, że około 5 kulek wylatuje z maga po wyjęciu z gniazda, to normalne. To są kulki, które zostały pomiędzy komorą i magazynkiem. Ale 15-20 to trochę za dużo... Edited September 11, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted September 11, 2013 Author Report Share Posted September 11, 2013 1. Masz otwarcie chwytu przedniego w dwóch częściach. W dolnej części mam kable spięte opaską zaciskową a w drugiej mam miejsce. Dzwoniłem dzisiaj do serwisu i powiedzieli mi, że bateria też musi być na dole. Ale się pytam jak, ponieważ na dole są kable i bateria się nie mieści. Czyli z SAFE MODE muszę odesłać replikę do sprzedawcy ? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 11, 2013 Report Share Posted September 11, 2013 Na safe spust powinien stawiać na tyle duży opór , że łatwo wywnioskować, że coś jest nie tak i należałoby przestać go na chama wciskać. Jeśli tak robiłeś to uszkodzeniu mógł ulec rozdzielacz ognia a nawet kostka stykowa. Semi ogień pojedyńczy, auto ogień ciągły. Dziwne, że tak podstawowe oznaczenie sprawiają ci kłopot. W zestawie z repliką musiałeś dostać pasujący do niej pakiet zasilający, nie ma innej opcji. Jeśli nie wchodzi tak to próbuj pod innym kątem. Możliwe też, że nie 'zamykasz chwytu, stąd ta szpara. Zastanów się, popatrz uważnie i coś wywnioskujesz. Wracając do strzelania na safe, to najszybciej do serwisu aczkolwiek to mała pierdółka nie warta takiego zachodu. Ponieważ się na tym jednak nie znasz to lepiej repliki nie rozkręcaj samodzielnie. Quote Link to post Share on other sites
Arti2 Posted September 11, 2013 Author Report Share Posted September 11, 2013 Jeszcze jedno pytanko. Chciałem kupić chwyt przedni RIS. Tutaj pojawia się pytanie, jak wpakuje taki chwyt, gdzie schowam akumulator ? Muszę kupić specjalną kolbę ? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 No chwyty risowe też mają miejsce na baterie ale o wiele mniej. Nie tylko wtedy potrzeba znaleźć inne miejsce na baterie ale i od nowa poprowadzić kable na tył co sie wiąże z ingerencją w gearboxie. Łatwiej chyba zaopatrzyć się będzie w szynę i spróbować ją do chwytu dokręcić. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 (edited) Albo RIS na front i atrapa lasera np. http://azteko.pl/atr...terie-p-42.html Co do wylatujących kulek to sprawdź blokadę kulek a magazynku. Prawdopodobnie kulki wypluwa magazynek bo po wyjęciu go z repliki blokada nie odbija, żeby zatrzymać kulki w magu. Edit: o kulkach Edited September 12, 2013 by SaintPierre Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts