Banjan7 Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 (edited) Witam, zakupiłem cztery dni temu danę replikę i jako głupi głupek postanowiłem zmienić sobie dystanser na kupiony. Rozłożyłem górną część, wyjąłem lufę. Wsadziłem nowy dystanser i złożyłem i tu zaczął się problem. Mianowicie najpierw karabin strzelał ciągle dubletami, rozłożyłem i poprawiłem wszystko co w moim przekonaniu zrobiłem źle. Owszem, replika strzela teraz na trybie semi pojedyńczo, ale strzały strasznie różnią się mocą i odległością. Raz kulka leci tak jak powinna a za drugim razem jest dosłownie wypluwana pod moje nogi. Jest to na 100 % jakaś mała rzecz związana z gumką i lufą bo tylko je rozmontowałem. Na moje szczęście do gearboxa się nie dorwałem. Z góry dziękuję za odpowiedź Ps. W tytule pomyliłem się pisząc nazwę repliki, nie wiem czy to coś zmienia. Jest to Boyi 5181 Edited September 18, 2013 by Banjan7 Quote Link to post Share on other sites
adame12 Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Nie zgubiłeś spręzynki dociskającej komore do gearboxa ? skoro różnią się odległością to może to być związane z różnym ułożeniem dyszy w komorze. i czy napewno dobrze zamontowałeś gumke i dystanser ? gumka nie jest jakaś pozawijana ? nie dociska dystanser za mocno ? Quote Link to post Share on other sites
Drożdzu Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Przeczyść lufę i komorę, mogą być tam jakieś kawałki smaru z gearboxa, zobacz czy gumka nie jest pęknięta. Jak nic nie wyda się dziwne a replika dalej będzie źle strzelała to zamontuj ten stary dystanser i wtedy zobacz jak sprawa wygląda. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 A mi się wydaje że masz za mocno ustawionego hopa, w komorach Boyia o to bardzo łatwo :P U kumpla, żeby nie było za mocnego podkręcenia, w komorze w ogóle nie ma dystansera :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts