MacKraw Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Witam Jestem na etapie montażu colta 1911 M.E.U. od WE. Wszystko szło gładko do momentu zakładania sprężyny zbijaka. Wie ktoś może jak założyć tą sprężynkę ? Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 No zdejmujesz tą "kieszeń" w której jest sprężyna, wkładasz sprężynę potem taki plastikowy "dopychacz" zabezpieczasz pinem i ponownie montujesz w chwycie Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted October 4, 2013 Author Report Share Posted October 4, 2013 to jest sprężyna kurka, mi chodziło o tą od zbijaka, ale spoko już mi się udało to zmontować i działa ;) Zastanawia mnie tylko czy w coltach zbijak ma zawsze tak krótką drogę przed uderzeniem w zawór? Bo np. w berettcie m9 zbijak cofa się o wiele bardziej przed uderzeniem. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Mój miał krótką ale nie wiem czy tak musi mieć green gas bo miałem na co2 :P Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted October 9, 2013 Author Report Share Posted October 9, 2013 Ogarnąłem przypadkowo ;) W szkielecie jest taki dzyndzel który jest dociskany przez zamek (kiedy jest założony, a ja patrzyłem bez zamka) i cofa zbijak. Colt wcale nie ma krótkiej drogi :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts