Dokttor Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Witam Właśnie kupiłem RK 01SW Boyi i zacząłem myśleć na tuningiem. Dużo czytałem i część rzeczy już sobie ustaliłem ale jeszcze z kilkoma mam dylemat. Chce osiągnąć 450-470 FPS i ROF około 20. Lufa: Promyk 260mm http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_88&products_id=661 Gumka Hop Up:Systema Energy Tłok:http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=11306&name=SHS_-_Tlok_Wzmocniony_-_14_Stalowych_Zebow_-_Full_Teeth_-_TT0031 SHS full metal zęby I teraz mam dylemat: brać bore up czy wymienić głowicę tłoka, głowicę cylindra, cylinder i dyszę. Co będzie bardziej opłacalne. I od razu kolejne pytanie czy do zestawu Guardera BU trzeba zmieniać cylinder na typ 2 łożyska: jakiej firmy polecacie czytałem żeby coś tam powiększyć gniazda i wrzucić tam 8mm G&P, czy może dać jakieś 7mm a może ślizgi Komora HU: od King Arms Zmiana kabli na niskooporowe i mosfet i tu kolejne pytanie brać te z AB czy nie??? Sprężyna: 120 Guardera I kolejne pytanie czy trzeba wymienić prowadnice sprężyny??? Pytanie czy opłaca się wymienić jeszcze silnik i zębatki??? Co przydało by się jeszcze wymienić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Lufa, gumka, tłok - podjąłeś taką decyzję i uważam, że będzie w porządku. Bore up może się okazać zbędny chyba, że wieżysz w jego magiczną moc (+30fps od ręki) Wystarczy zwykły cylinder typ 2 plus nowe głowice i dysza. Łożyska dobierasz do gniazd jakie masz w szkielecie gearboxa. U Ciebie są już stalowe ślizgowe 6mm lub 7mm (chyba 7mm ale nie jestem pewien). Nie ma z nimi szczególnego pośpiechu, są praktycznie niezniszczalne - a dużo większy wpływ na szybkostrzelność ma dobre podkładkowanie. Kontynuując dalej sprawę ROFa, zębatki 18:1 lub 16:1 i zmiana silnika na UT Element z neodymami (lub inny jak GFC F1 czy SHS HT) z dużym prawdopodobieństwem wystarczą przy standardowych bateriach Nimh 9,6V lub 7,4V Lipo. Jeśli używałbyś 11V pakietu Lipo wtedy niekoniecznie trzeba wymieniać zębatki i silnik bo dostępne będzie dość wysokie napięcie i prąd by osiągnąć taki rof jaki chceszna na standardowych częsciach. Nie polecam jednak tego rozwiązania bez zaopatrzenia się najpierw w mosfet, wszystko jedno czy z AB czy bez. Ja mam bez i nie mam problemów z zatrzymywaniem się tłoka nie tam gdzie trzeba. Jeśli prowadnica sprężyny jest stalowa i łożyskowana to nie musisz jej wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts