Turgari Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Witam! Prosiłbym o pomoc w wyborze AEG-a, ponieważ nie mogę się zdecydować. Budżet mam spory więc nie chcę czegoś w stylu CM.028, ale coś lepszego. Nie mam jakiegoś swojego typu (oprócz tego, to musi być jakiś ak lub m-ka). Zastanawiałem się nad różnymi replikami i wyłoniłem 5 potencjalnych: RK-02 SA-G01 CM.036 (tylko boli mnie ten ABS imitujący drewno) CM.040B JG0449A (wiem to aug, ale też spoko) Mając na uwadze, że nie jestem wielkich rozmiarów (180 cm) chciałbym dość poręczną replikę. Jeśli żadna z tych wyłonionych nie jest dobra proszę o wasze własne propozycje. :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Skoro podoba ci sie cm036 to zobacz tez cm048 która jest o wiele, wiele lepsza (według mnie najlepsza z tych wszystkich wymienionych). Gearbox po 80k kulek, które osobiście wystrzeliłem, był nienaruszony, prawie jak nowiutki. GB z tej repliki jest bardzo dobry. Niektórzy powiedzą ci że RK jest lepszy, ten spór jest "odwieczny" decyzja należy do ciebie, jednak z całego serca polecam ci cm048 (jak i wszystkie z numerkiem powyżej 040 włącznie z nim). Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Jakbym miał wybierać między CM.048 a CM.040 wybrałbym 040. Plastik jest wytrzymalszy od drewna w tych Cymach. Quote Link to post Share on other sites
Fort Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Jakbym miał wybierać między cymą 040 i 048, to wybrałbym rk od boyi. Ono jest po prostu lepsze. Gearbox stuningujesz w obu jak chcesz, a żeby części zewnętrzne z cymy doprowadzić do stanu z rk, to przy okazji potrzebujesz tokarki i paru innych pomocnych pierdół. No i do rk łatwiej jest wstawić części z ostrego kałacha. Wg. mnie AUG od JG to bardzo udana konstrukcja, ale weź wersje z szyną ris, bo optyka w JG to jakaś bzdura (jak we wszystkich chinolach). Specna Arms (ta emka co napisałeś) jest konstrukcją nową, poczekał bym z nią jeszcze z miesiąc śledząc temat o niej (będziesz miał 100% pewność co do trwałości bebechów).Nie mówię, że jest zła czy coś, ale mi nic o niej nie wiadomo. System szybkiej zmiany sprężyny w polu jest bezużyteczny, wszak żeby go zastosować musisz rozłożyć replikę :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts