Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Colt 1911 WE, Gas, problem z blowbackiem

Recommended Posts

Witam.

Problem mam taki, że w magazynku pękła mi ta plastikowa dźwigienka podająca kulki (nie wiem czy to ma jakąś nazwę), takie cuś:

http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=WA-8048H&search=special&rs=1911&catid=&cat=&view_choice=b

Część została wymieniona, niestety nie na identyczną a zamiennik z innego magazynka do zupełnie innej repliki (Glock 26). Obie części mają prawie identyczne wymiary ale jednak poszczególne segmenty różnią się od siebie.

Replika niby działa poprawnie pod względem mechanicznym - strzela, podaje kulki, nic się nie blokuje. Niestety blowback jest jakby odwrócony. Gdy kulki są w magazynku, to zamek zostaje w tylnym położeniu po każdym strzale (w rezultacie trzeba palcem cały czas uciskać zwalniacz by móc normalnie i płynie strzelać). Gdy z kolei magazynek jest już pusty, po oddaniu strzału zamek wraca do wyjściowej pozycji zamiast się zablokować... Co jeszcze dziwniejsze, zamek blokuje się po każdej kulce tylko wtedy gdy przeładowanie następuje automatycznie (z pomocą gazu). Gdy robię to ręcznie, zamek zawsze wraca (niezależnie czy z kulkami w magazynku czy bez).

Sądziłem że może ten uchwyt (którym - za pomocą kciuka - odciągamy dźwigienkę, gdy chcemy ładować kulki od dołu) ma nieprawidłowy kształt lub rozmiar i zwyczajnie nie sięga do zwalniacza, nie podnosząc go do góry kiedy powinien (a przecież na tej właśnie podstawie replika "wie" kiedy magazynek jest pusty). Gdy wkładam nowy magazynek (który jest pusty) a zamek jest odciągnięty, zwalniacz podnosi się i blokuje tak jak powinien, zatrzymując zamek z tyłu (gdy jest przynajmniej jedna kulka to nic się nie dzieje - czyli OK). Gdy jednak wykonam ręczne odciągnięcie zamka (tak jak wspomniałem z pustym lub pełnym magiem) zwalniacz nie reaguje a zamek nie zostaje w tyle...

Ktoś ma jakiś pomysł poza kupnem nowego magazynka?

niekoniecznie będzie pasować. Nawet ze wskazaniem bardziej na nie. Napisz do nich albo podejdź jeśli masz taką możliwość i zapytaj o tę część http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8911&name=WE_-_Czesc_zamienna_-_1911,_MEU_-_#20

Zazwyczaj po prostu sprowadzają to co potrzebujesz. Może być też tak że mają to nawet na magazynie, a na stronie pisze inaczej bo oni mają straszny burdel w katalogach.