Felinis Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Hey. Jakiś czas temu kupiłem rewolwer Dan Wesson 6". Jest świetny, ale mniejsza z tym. Po dwóch miesiącach przerwy chciałem ponownie postrzelać. Załadowałem nowy nabój CO2, przekręciłem tak jak zawsze, najmocniej jak umiem, pomimo tego gaz nadal się ulatniał. Włożyłem drugi nabój, znowu, ale w mniej więcej w połowie przestał. Wsadziłem trzeci i przestał się ulatniać. Macie pomysł o co chodzi? A teraz drugie pytanie. Czy po strzelaniu muszę wyjmować nabój CO2, nawet jeśli nie jest pusty? Dzięki Edited November 22, 2013 by Felinis Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Uszczelka się że tak powiem "zastała" Jak już nie uchodzi to nic się nie dzieje możesz strzelać, A naboje, no cóż jak masz zamiar odłożyć na dwa miesiące to wyjmuj naboje nawet jak są w połowie pełne. Nawet jak masz zamiar nie strzelać ze dwa czy trzy dni to wyjmij, no i oczywiście smaruj uszczelkę co jakiś czas silikonem to poprawi jej działanie i wydłuży żywotnośc :) Quote Link to post Share on other sites
MacKraw Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 takie problemy mogą wynikać również z innych kapsuł co2. Mi na przykład na kapsułach co2 od asg.dk wszystko ładnie działało i było szczelne, a na incorsach gaz uciekał niezależnie od siły przykręcenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts