Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

składanie repliki od 0 .

Recommended Posts

witam rozłożyłem replikę shotguna long 003 (AGM) i mam problem zgubiłem jedną sprężynkę koło spustu ( są tam takie dwie i zastąpiłem ją od długopisa i do lufy domocowane jest takie czrne cos co tam kulki z magazynka wchodzą i idą do tłoka . i tam na tym czarnym zgubiłem taką bardzo małą śrubkę i zastąpiłęm ją papierkiem skulkowanym . i jak złożyłem to przeładuje i tak dziwnie sprężyne słychać i spustu nie moge nacisnąć :P ma ktoś jakieś porady ? z góry dzięki :)

W całym shotgunie, nie licząc magazynków, powinno być (jeśli mnie pamięć nie myli) pięć sprężyn:

- sprężyna główna - ta wielka, która pcha tłok,

- dwie sprężynki w mechizmie spustowym (na zdjęciu 6. mechanizm jest obramowany na czerwono),

- sprężynka przy zwalniaczu magazynka (jasny zielony),

- sprężynka przy słupku pod komorą HU (pod tym czarnym czymś przy lufie).

Rozumiem, że pytasz o sprężynkę przy komorze HU. Ma być taka by osadzony na niej słupek powstrzymywał kulki przed wpadaniem do środka repliki.

Jeśli ją zgubiłeś to musisz po prostu dopasować jakąś sprężynkę od długopisu. Najpierw sprawdzasz czy sprężynka będzie dobrze siedzieć na słupku (tj. czy nie będzie za duża albo za mała). Potem dopasowujesz długość (jeśli jest za długa to ją skracasz). Przyrównując ją na podstawie zdjęć i pamięci do innych sprężynek z shotguna mogę powiedzieć, że długością najbardziej jest zbliżona do tej od zwalniacza maga (ale chyba i ona jest za długa), a średnicą do którejś ze sprężynek z mechanizmu spustowego (ale nie wiem czy nie są za duże).