pyton1234 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 witam rozłożyłem replikę shotguna long 003 (AGM) i mam problem zgubiłem jedną sprężynkę koło spustu ( są tam takie dwie i zastąpiłem ją od długopisa i do lufy domocowane jest takie czrne cos co tam kulki z magazynka wchodzą i idą do tłoka . i tam na tym czarnym zgubiłem taką bardzo małą śrubkę i zastąpiłęm ją papierkiem skulkowanym . i jak złożyłem to przeładuje i tak dziwnie sprężyne słychać i spustu nie moge nacisnąć :P ma ktoś jakieś porady ? z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 To czarne coś to komora Hop Up. Problem z przeładowaniem może mieć dwie przyczyny: 1. źle złożyłeś shotguna, poczytaj to. 2. kulki wpadają do środka repliki - częsta przypadłość AGMów. Spowodowana jest brakiem albo zbyt słabą sprężynką pod słupkiem przy komorze HU. Quote Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 czytałem twój poradnik i bardzo dobrze zrobiony :D i takie pytanie czy w środku shotguna ( zdj 6 ) powinny być 3 sprężynki bo ja mam 3 ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 W całym shotgunie, nie licząc magazynków, powinno być (jeśli mnie pamięć nie myli) pięć sprężyn: - sprężyna główna - ta wielka, która pcha tłok, - dwie sprężynki w mechizmie spustowym (na zdjęciu 6. mechanizm jest obramowany na czerwono), - sprężynka przy zwalniaczu magazynka (jasny zielony), - sprężynka przy słupku pod komorą HU (pod tym czarnym czymś przy lufie). Quote Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 ok dzięki to już wiem czemu po złożeniu mi nie chodzi a ta sprężynka to mniejwiecej jaka ma byc taka jak te przy spustach czy bardziej taka jak przy zwalniaczu magazynka ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Rozumiem, że pytasz o sprężynkę przy komorze HU. Ma być taka by osadzony na niej słupek powstrzymywał kulki przed wpadaniem do środka repliki. Jeśli ją zgubiłeś to musisz po prostu dopasować jakąś sprężynkę od długopisu. Najpierw sprawdzasz czy sprężynka będzie dobrze siedzieć na słupku (tj. czy nie będzie za duża albo za mała). Potem dopasowujesz długość (jeśli jest za długa to ją skracasz). Przyrównując ją na podstawie zdjęć i pamięci do innych sprężynek z shotguna mogę powiedzieć, że długością najbardziej jest zbliżona do tej od zwalniacza maga (ale chyba i ona jest za długa), a średnicą do którejś ze sprężynek z mechanizmu spustowego (ale nie wiem czy nie są za duże). Quote Link to post Share on other sites
pyton1234 Posted November 23, 2013 Author Report Share Posted November 23, 2013 ok dzięki to dziś wieczorem popacze :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts