artek1975 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 (edited) Witam Kupiłem Tavora od Aresa z celownikiem MARS. Problem polega na tym że punkt celowniczy nie "trzyma" celu. Tak jak na poniższym filmiku: Czy wie ktoś jak to naprawić? Które elementy należy wymienić? Edited December 6, 2013 by artek1975 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Wymienić optykę na inną. MARS asg jest po prostu złą optyką. Nowa generacja tavora od aresa przychodzi już bez MARSa Quote Link to post Share on other sites
artek1975 Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Wiem że najprostsza jest zmiana całego celownika. Ja jednak chciał bym zachować oryginalny wygląd. Interesuje mnie czy da się zrobić przekładkę np. z eotecha, lub innego koli. Jeśli się nie uda zmienie celownik ;-). Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Zacznij od zmiany odległości diody od soczewki. I sprawdzaj na celu odległym o jakieś 50m. Napisz czy coś się zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Pomogło? Quote Link to post Share on other sites
artek1975 Posted January 1, 2014 Author Report Share Posted January 1, 2014 Witam. Przepraszam że się nieodzywałem ale musiałem jakoś się z tym tematem zmierzyć. Przeanalizowałem http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolimator i mnie olśniło panowie z Aresa "zapomnieli" dodać soczewkę za przesłoną. Wymontowałem ze starego laserka dla dzieci soczewkę z regulacją odległości, zamontowałem za przesłoną i tada... Nareszcie działa. Nie trzyma celu jak eotech, tylko trzeba złapać linię celowania okiem, bo inaczej kropka jest niewidoczna, ale w końcu da się tym celować. Pozdrawiam wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts